Телевизија Форум – 15 година у служби јавног интереса

Телевизија Форум – 15 година у служби јавног интереса

Пре 15 година, 15. октобра 2008. године, емитована је прва емисија Вести Телевизије Форум. Од локалне телевизије са троје запослених израсли смо у признат и препознат медијски бренд у региону и земљи, а свих ових година успели смо да сачувамо професионалне вредности и независност и останемо у служби јавног интереса грађана и грађанки.

Од телевизије која је почела са троје запослених, једном камером, неколико компјутера и импровизованим студиом израсли смо у медиј са десет запослених који свакодневно раде на квалитетном, правовременом и објективном информисању грађана и грађанки Пријепоља и региона. За 15 година емитовано је 3858 информативних емисија Вести и 660 Прегледа недеље, који су подсетник на истрајан рад наше телевизије на извештавању о догађајима и питањима битним за живот заједнице. Уз редован информативни програм, произвели смо на стотине специјализованих емисија и других медијских садржаја за телевизију и друштвене мреже. Покретали смо и били подршка иницијативама грађана и грађанки, хуманитарним акцијама, промовисали успешне и талентоване и, више него други, указивали на пропусте одговорних. Од 2016. године покренули смо и портал Форум инфо.

Телевизија Форум, коју је основало Удружење „Форум жена Пријепоља“, препозната је као прва телевизија цивилног сектора у Србији и прва телевизија на Балкану коју су основале и воде жене, у жељи да се активизам и борба за људска права преточе у квалитетан информативни програм. Прва смо локална телевизија у Србији и региону Западног Балкана која је 2019. године покренула донацијску кампању и уз подршку своје заједнице уложила у техничку опремљеност. Прикупљањем 545 хиљада динара, од 81 донатора и донаторке, још једном је потврђено узајамно поверење публике и Телевизије Форум.

Темељи и вредности на којима Телевизија Форум почива су јавни интерес, пре свега свих грађана и грађанки Пријепоља, региона и Србије, професионално и етичко новинарство, залагање за поштовање људских права и промоција родне равноправности у друштву.

Рад и залагање свих запослених у Телевизији Форум је препознат, о чему сведоче бројне професионалне награде у земљи и окружењу и друга признања. Од настанка, подршку добијамо из свих сфера друштва, пре свега бројних светских, европских и домаћих организација цивилног друштва, институција, донатора и пријатеља Телевизије Форум, чији се круг непрестано шири. Свакако, највише нам значи подршка верних гледалаца и гледатељки.

Од оснивања до данас, неретко смо били предмет критика оних који не разумеју нашу мисију и сврху постојања независних медија, али и од оних који то разумеју, али, не водећи рачуна о јавном интерес, испред свега стављају своју личну корист или политичке циљеве. У годинама које долазе, настојаћемо да оправдамо ваше поверење, упркос бројним изазовима и притисцима са којима се свакодневно суочавамо.

Подели на мрежама

Повезани чланци