Трећи покушај да ђаци у Бродареву добију превоз до школе

Трећи покушај да ђаци у Бродареву добију превоз до школе

Ђаке удаљених бродаревских села Балићи, Слатина, Завинограђе, Брвине, Гостун, Ивезићи и Комаран , који наставу похађају у Основној школи „Светозар Марковић“ у Бродареву, од првог дана нове школске године до својих учионица морају да довозе родитељи, уз надоканду горива 60 динара до 5 километара коју им плаћа општина.

Као један од разлогa зашто ђацима није обезбеђен превоз на време, наводио се нови Правилник о превозу деце који је ступио на снагу 1. септембра, а који предвиђа знатно строжија правила када је у питању превоз ђака.

Трећом јавном набавком је прецизирано да би услугу превоза користило укупно 70 ђака и 12 наставника. Превозник би се уговором обавезао да ће превоз обављати у периоду од 8. јануара до краја школске године, односно 102  наставна дана. Превоз би се морао ускладити са почетком и крајем наставе. Неопходно је превозник располаже довољним бројем аутобуса, најмање 6 аутобуса за превоз ученика и наставника, поседује сервисну радионицу за техничко одржавање возила и запошљава  квалификоване раднике  на одржавању и вожњи аутобуса- најмање 6 возача и 2 механичара.

Јавно отварање понуда заказано је за 23. децембар.

На састанку, који је почетком септембра одржан у општини, на коме су присуствовали родитљи и руководство општине, је закључено да уколико поступак јавне набавке поново не успе, општина Пријепоље ће се у сарадњи са Школском управом Ужице и органима Основне школе „Светозар Марковић“, захтевом обратити Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Влади Републике Србије за обезбеђење додатних средстава.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *