” Трептај лепоте” Ане Дивац најбоља песма манифестације “На пола пута”

” Трептај лепоте” Ане Дивац најбоља песма манифестације “На пола пута”

У организацији Дома културе, песници и песникиње, чланови Књижевне заједнице Југославије  су  обишли седам основних и две средње школе и дружили се са ђацима. Нису имали лак задатак да из сваке школе изаберу по три најбоље песме које су њихови аутори казивали на завршној вечери манифестације „На пола пута“ у малој сали Дома културе.

Ми се заиста трудимо да препознамо таленте и да им дамо подстрек да и даље пишу. Сматрам да ова манифестација из године у годину има све већи успех и то се види и по броју деце која учествују и по квалитету песама – сматра песникиња из Београда Оливера Шестаков и додаје да писање и стварање уметничких дела доноси радост.

Председник Књижевне заједнице Југославије Лазар Божовић сматра да је Пријепоље град талената, спортиста, музичара и надасве младих песника јер сваке године се жеља за песништвом све више повећава и да они то раде на најбољи могући начин.

Након што је пажљиво саслушао тридесетак најбољих песама жири је донео одлуку да треће место припадне Медини Џиновић из Основне школе „Михајло Баковић“ из Сељашнице. Друга награда припала Ени Шеховић из Основне школе „Светозар Марковић“ из Бродарева. За песму „Трептај лепоте“ прво место и новоустановљену награду „Стеван Средојевић Полимски“ освојила је матуранткиња Пријепољске гимназије Ана Дивац.

Порука ове песме је да сви треба да нађемо лепоту у себи и да је она у неким малим тренуцима и у неким ситницама и да за срећу треба јако мало – каже најбоља песникиња 23. манифестације “На пола пута” Ана Дивац.

Млади аутори ће за свој труд и популаризацију песничког стваралаштва бити награђени објављивањем својих песама у зборнику „Анђео име пламен“ у издању Књижевне заједнице Југославије.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *