Три награде за младе пријепољске глумце на „Мајским играма“ у Бечеју

Три награде за младе пријепољске глумце на „Мајским играма“ у Бечеју

Са 64. Међународног фестивала сценског стваралаштва деце и младих „Мајске игре“, који је од 16. до 20. маја одржан у Бечеју, екипа Омладинске сцене аматерског позоришта Дома културе Пријепоље вратила се са три признања. Представа „Перон за сутра“ освојила је награду „Бронзани паж“, док су појединачне награде отишле у руке Тарика Ханића и Амира Каљића.

Са свог првог позоришног наступа ван Пријепоља глумци и глумице Омладинске сцене аматерског позоришта Дома културе Пријепоље вратили су се са наградама. У конкуренцији осам представа за младе, које су добиле прилику да наступе у Бечеју, остварењу „Перон за сутра“, редитеља Уроша Младеновића припаo je „Бронзани паж“, односно награда за трећу најбољу представу најстарије смотре драмског стваралаштва младих у региону.

Пошто је ово било прво гостовање наше деце са овом представом веома сам задовољан, пре свега са њиховим понашањем и приступом, тако да смо те награде дочекали са одушевљењем. Мало смо и очекивали ове награде, јер је представа стварно добро урађена захваљујући Урошу Младеновићу, који све то лепо уклопио. Посебно бих хтео да похвалим наше глумце који су прихватили његов начин рада и дали су све од себе да направе једну добру представу – каже организатор позоришног програма Дома културе Пријепоље Василије Мићовић.

Младим пријепољским глумцима аматерима припале су и две појединачне награде. По оцени фестивалског жирија награда за најбољу главну мушку улогу додељена је Тарику Ханићу, док је Амирu Каљићу припала награда за најбољу споредну мушку улогу.

Да сам очекивао награду – искрено нисам. Конкуренција је била изузетно јака. Задовољан сам својим успехом, а потрудићу се да у будућности будем још бољи – каже Тарик Ханић који каже да му је ово надраже гостовање до сада.

Својим успехом задовољан је и Амир Каљић.

Носим јако лепа искуства из Бечеја. Што се тиче награде, сви су ми говорили да ћу је добити јер је улога добра, али ја то нисам искрено очекивао и био сам јако изненађен. У крајњу руку драго ми је да је примећен мој таленат – искрен је Амир Каљић који велику захвалност дугује редитељу Урошу Младеновићу који је доста радио са њим, а нада се да ће се та сарадња наставити и убудуће.

Међународни фестивал сценског стваралаштва деце и младих, који се већ 64 године одржава у Бечеју, оставио је изузетан утисак на чланове и чланице аматерског позоришта Дома културе, а већини је ово било прво гостовање ван Пријепоља. Како кажу, бечејска публика је одлично реаговала на представу, а имали су и могућност да своја тек стечена позоришна искуства размене са другим глумцима материма из земље и региона.

Јако сам задовољан реакцијама публике. До сада смо имали осам извођења ове представе и свако наредно је било боље. Погледао сам неколико представа у Бечеју које су ми се јако свиделе, иако је наша била најбоља по мом мишљењу и мислим да је „Бронзани паж“ заслужено припао нашој екипи – истакао је млади глумац Дарис Лончаревић.

Сари Јакшић је ово прво гостовање ван Пријепоља.

Мислим да нико од нас није раније био у овим градовима. Имали смо прилику да их упознамо, али и да упознамо неке нове пријатеље. Првенствено бих се захвалила Урошу Младеновићу и директорки Дома културе, без које вероватно не бисмо ни отишли на овај фестивал. Велика подршка су нам били Васко и Ивона, који су све време били са нама – каже Сара.

Екипу представе „Перон за сутра“ у наредном периоду очекују бројна гостовања, а прво ће имати већ у петак, 27. маја пред домаћом публиком, када ће отворити 11. Фестивал аматерских позоришта Западне Србије, где ће наступити у такмичарском делу.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци