Тројица Пријепољаца суде на Светском првенству у атлетици

Тројица Пријепољаца суде на Светском првенству у атлетици

У Београду у петак почиње Светско дворанско првенство у атлетици. Међу 13 такмичара из Србије неће бити Армина Синанчевића, који је због повреде морао да прескочи ово такмичење, али ће Пријепоље имати своје представнике међу судијама.

Србију ће на предстојећем Светском првенству у Београду представљати 13 такмичара и такмичарки, иако је норму испунило њих 15. Велика узданица наше репрезентације и један од кандидата за медаљу био је Пријепољац Армин Синанчевић, званично најбољи бацач кугле у Европи, који је, упркос огромној жељи, морао да одустане од планетарног такмичења због повреде лакта и прележаног тежег облика короне.

Част да суде на Светском првенству добило је 160 судија из Србије уз присуство судија и службених лица из светске атлетике. Као лиценциране атлетске судије, прилику да суде на борилиштима београдске Штарк арене добила су и тројица Пријепољаца: Спасоје Петрић, Бакир Чичић и Аднан Хаџагић.

Светско атлетско првенство у дворани одржаће се од 18. до 20. марта и окупиће више од 1.500 учесника, што спортиста што тренера и чланова тима. Наступиће 680 такмичара из 137 земаља, од тога 372 атлетичара и 308 атлетичарки.

Подели на мрежама

Повезани чланци