19 средњошколаца из Нове Вароши у болници због тровања храном

19 средњошколаца из Нове Вароши у болници због тровања храном

Према речима портпаролке Здравственог центра Ужице Данијеле Васиљевић, свих 19 пацијената и пацијенткиња, који се налазе на болничком лечењу у Пријепољу и Ужицу су у добром општем стању, примили су симптоматску терапију и опорављају се.

Она истиче да су на терену екипе Републичке санитарне инспекције, као и Завода за јавно здравље Ужице, који узоркују намирнице из киоска брзе хране у ком су средњошколци и средњошколке јели исту врсту хране, пилетину са мајонезом, након које су осетили симптоме тровања. Васиљевић истиче да ће се тачан узрок тровања деце поуздано знати тек након што буду познати резултати анализа.

Директорка средње школе у Новој Вароши није желела да коментарише случај, тако да не можемо говорити о тачном броју ученика и ученица који због стомачних тегоба данас нису присуствовали настави.

Директор Пријепољске болнице др Зоран Дробњак каже да је стање свих 10 пацијената који су смештени у Општој болници 19. и 20. јуна стабилно, да су узети узорци за биолошке анализе од којих ће се део радити у Пријепољу, а део у Ужицу и да њихов опоравак тече добро.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *