У 9 сати почело полагање завршног испита за ученике и ученице осмог разреда

Тестом из српског односно матерњег језика у среду, 15.јуна у 9 сати почело је полагање мале матуре за осмаке. Иако је предвиђено да основци тест раде два сата, многи су из учионица изашли раније. Међу онима који кажу да је тест био лак, су и ученице и ученици осмог разреда основне школе „Владимир Перић Валтер“.

Image8Мали матуранти са којима смо разговарали углавном су рекли да је тест био лак и сличан пробном тако да нису били изненађени, док су неки рекли да су очекивали да ће бити тежи. Задовољни су како су урадили. Осмаци су спремни и за полагање друга два теста. Они склонији природним наукама не брину око теста из математике, а можда највише страха изазива комбиновани тест који обухвата неколико предмета. Углавном већ сада сви знају у којим средњим школама би волели да наставе своје образовање. Међу школама предњаче Гимназија, смер финансијски администратор у Економској школи и рачунарски смерови при Техничкој школи.

Image4

Основци ће у четвртак полагати тест из математике, док ће у петак на комбинованом тесту показати знање из физике, хемије, биологије, историје и географије. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 19.јуна, а коначни 24 јуна.

Image7 Image8

 

Далиборка Симовић

Подели на мрежама

Повезани чланци