У четвртак седница СО Пријепоље: У фокусу изградња приступних саобраћајница новом мосту

У четвртак седница СО Пријепоље: У фокусу изградња приступних саобраћајница новом мосту

На дневном реду пете седнице Скупштине општине Пријепоље која је заказана за четвртак, 25. фебруар, планирано је 25 тачака, а расправаљаће се о плановима рада и финансијском пословању јавних предузећа и установа, о изградњи приступних саобраћајница за нови мост на реци Лим, откупу земљишта за изградњу вртића на Бостанима и фискултурне сале у Ивању. Након оставке директора Туристичке организације Небојше Свичевића и одржане јавне расправе о промени Статуата општине Пријепоље и ове тачке ће бити део скупштинског заседања.

Одборници и одборнице ће расправљати о финансијским плановима и програмима рада јавних предузећа и институција – буџетских корисника. Разматраће се предлог одлуке о изради плана развоја општине Пријепоље за период од 2022. до 2029. године.

Велику пажњу јавности привлачи предлог одлуке о покретању поступка утврђивања јавног интереса за експропријацију и административни пренос непокретности, односно земљишта у Шеховића Пољу, у циљу изградње приступних саобраћајница новом мосту. Наиме, на основу Информације о локацији издате од стране општинске управе општине Пријепоље, а сходно Плану детаљне регулације „Шеховића поље – мултифункционални простор“, предвиђена је изградња саобраћајнице „Нова 2“, која полази од изграђеног дела Ћиркове улице код новог моста на реци Лим и пружа се северно од објекта гимназије и пич терена ка западу, до раскрснице са планираном улицом „Нова 1“. Затим се планирана траса саобраћајнице наставља као улица Брана Дучића и везује за државни пут Београд – Подгорица. Предвиђена је и изградња саобраћајнице као наставак Ћиркове улице, која полази од изграђеног дела ове улице код новог моста и пружа се ка северозападу поред корита реке Лим, до завршетка подвожњака код Железничке станице. Средства за откуп земљишта и изградњу приступних саобраћајница новом мосту на реци Лим планирана су Одлуком о буџету за 2021. годину.

Одборници и одборнице ће расправљати и о предлогу одлуке о прибављању, непосредном погодбом, неизграђеног грађевинског земљишта на Бостанима у јавну својину општине Пријепоље, у циљу изградње новог дечијег вртића. За откуп земљишта из општинског буџета биће издвојено 82.750 евра, на основу процењене тржишне вредности овлашћеног лиценцираног проценитеља. На исти начи требало би се доћи и до земљишта у Ивању, намењеног изградњи фискултурне сале Основне школе „Бошко Буха“. За ову намену из буџета планирано је непуних 24.700 евра.

Седница скупштине је заказана за четвртак, 25. фебруар са почетком у 10 часова, а између осталог, разматраће се и предлози решења о разрешењу и именовању председника и чланова управних и надзорних одбора Библиотеке „Вук Караџић“, Туристичке организације Пријепоље и Музеја, и предлог Одлуке о оснивању Савета за безбедност општине Пријепоље.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *