У Дому културе отворена изложба слика Пријепољца Нусрета Ћатића

У Дому културе отворена изложба слика Пријепољца Нусрета Ћатића

У Дому културе у Пријепољу отворена је изложба сликара аматера из Пријепоља Нусрета Ћатића. До сада је био учесник неколико групних изложби, а ово му је друга самостална. Прва је одржана пре 15 година, такође у пријепољској установи културе.

Нусрет Ћатић је сликар аматер, али већина стручних људи из ове области процењује да његов потенцијал одавно премашује оквире аматерског. Природа, мртва природа, мотиви Пријепоља, његова су инспирација.

Ово је једна моја ретроспективна изложба, овде има радова старијих и од 10 година – каже сликар Нусрет Ћатић.

Изложба је резултат конкурса Дома културе Пријепоље за сликаре аматере, који је ове године први пут реализован са идејом да афирмише ствараоце из нашег краја. 

Нусрет је радио са господином Зораном Пурићем, са Ићом Поровићем. Они су му били први учитељи и то се апсолутно види. Уверен сам да је наставио каријеру у том смеру, да би засигурно био један значајан академски уметник. Он у суштини јесте пријепољски уметник, можемо видети у овим мотивима који јесу наива, колико заправо он озбиљно приступа тим мотивима да је то задивљујуће – истиче Мирко Малешић, уредник ликовног програма Дома културе Пријепоље.

Уметнички пут Нусрета Ћатића из Пријепоља неколико пута је требало да скрене на академску стазу, али стицајем околности  до тога није дошло.

Иако му сликарство није примарно занимање,четкица и платно су део његове свакодневице.

Изложба, која је и продајног карактера, биће доступна публици у Дому културе Пријепоље наредних месец дана.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци