У Дому културе промовисане књиге „Хаџибег“ сарајевског писца Кемала Чопре

У Дому културе промовисане књиге „Хаџибег“ сарајевског писца Кемала Чопре

У Дому културе у Пријепољу промовисане су књиге „Хаџибег“, сарајевског писца Кемала Чопре. Приче укоричене у пет књига резултат су дуготрајног записивања и истраживања старих обичаја, начина живота и места на којима се дешавају.

Од 2015. године, када је изашла прва књига „Хаџибег“, не престаје интересовање јавности за куповином и читањем. Због тога су и у самом врху најпродаванијих књига у Босни и Херцеговини, али и шире.

Хаџибег је дедо из сарајевских махала, мада се испоставило да он може бити из било које друге махале, из Босне или из неке махале овде код вас. То је један мудри дедо који све ствари гледа на неки старински начин и који пропагира ту филозофију живота од бирвактиле, живота у махали, гдје је постојала нека симбиоза односа, људи, ствари и догађаја – каже аутор књига Кемал Чопра.

Хаџибег се појавио 2014. путем друштвених мрежа, тачније на Фејсбуку. И данас, та страница окупља значајан број људи који је прате и читају. Због тога је Фејсбук Кемалу донео више од забаве.

Ту су ме људи наводили да пишем аутентично. Људи су ме исправљали, неке ријечи које сам користио, тако да сам ја то некако искристализирао. Тај израз је малтене постао савршен, као нека поезија тог старог сарајевског говора – објашњава аутор.

Промоција књига је организована у оквиру програма обележавања дана Дома културе и Дана општине Пријепоље.

Подели на мрежама

Повезани чланци