У плану отварање још два туристичка Инфо центра у Пријепољу

У плану отварање још два туристичка Инфо центра у Пријепољу

Висећи мост у Пријепољу чека потпуна реконструкција, показао је елаборат који је урадила београдска фирма „Мостпројект АД“. Туристичка организација Пријепоља планира да објекте у Коловрату и Јабуци прилагоди за Инфо центре, за шта је Општинско веће дало сагласност. За вртић на Бостанима из буџета Општине биће пребачено на рачун ЈКП „Лим“ око 6.000.000 динара за прикључке за водовод и канализацију. Општинско веће прихватило и план за реализацију програма подршке за спровођење пољопривредне политике и руралног развоја.

Већ неко време постоји намерa да се објекти у Коловрату и Јабуци ставе у функцију туризма. Пре тога, неопходно је да Туристичкој организацији Општина Пријепоље уступи објекте на коришћење, за шта је на седници Већа дато зелено светло. Објекат у Индустријској зони у Коловрату тако ће бити приведен намени.

Мислим да нема потребе да објекат стоји да се не користи. То је тренутно једно складиште. Тако да мислим да ће на овај начин бити уведено у неке сврхе. Други објекат је некадашњи објекат Полиције на Јабуци, где смо ми као Општина корисници, а сада ћемо се уписати као власници, доделити Туристичкој да направи Инфо центар. Постоје неке препоруке да ту буду и четири апартмана и да тај објекат буде осовина даљег развоја туризма на Јабуци – истиче председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

Пријепоље до сада није имало среће са Инфо центрима. Наиме, Туристичка организација Пријепоље поставила је пре четири године инфо центар код Беговог моста, али је он и даље под кључем.

Ту морамо да се прилагодимо, с обзиром да је то државни пут и да је у току реконструкција државног пута и све мора бити усклађено са пројектно-техничком документацијом и грађевинском дозволом. Још нећемо ту ништа да радимо док се не заврши реконструкција пута – каже Попадић.

За вртић на Бостанима неопходно је да се пре завршетка изградње ураде прикључци за водоводну, канализациону и електро мрежу.

Када смо исходовали одобрења грађевинске дозволе, потписани су уговори за прикључке. То је све обавеза локалне самоуправе, тако да смо определили 6.300.000 за водоводну и канализациону мрежу.

Комисија за контролу утрошених средстава намењених за развој спорта у прошлој години, урадила је извештаје за 13 од укупно 25 клубова. Код девет клубова констатована  су одступања, али је оцењено да су средства наменски трошена. Тек када се усвоје извештаји из претходне године, следећи корак биће расподела средстава за спортске клубове у овој години. 

Има помака, наравно да то треба још утећи. Нек клубови треба да врате нека минимална средства која нису добро испланирана у износу од две до три хиљаде динара. Прошле године знамо да је имало и по 200.000 динара – истиче председник Попадић.

Уговором који је општина Пријепоље раније склопила са фирмом „Мостпројект АД“, из Београда било је предвиђено да за 1.310.000 динара испита стање материјала и конструкције Висећег моста и да уради предлог мера и радова за његову санацију. Међутим, елаборат је показао да санација није довољна, па је тиме и израда пројекта непотребна, те ће га општина споразумно раскинути са овом фирмом и платити јој само пола урађеног посла. План општине је да се упоредо са  израдом пројекта реконструкције приступи и озакоњењу Висећег моста.

Овогодишња средства опредељена за пољопривреду су око 34.600.000 динара, од којих је око 32.000.000 опредељено за програме подршке за спровођење пољопривреде и руралног развоја.

Подели на мрежама

Повезани чланци