У пријепољским апотекама дефицитарне маске, рукавице и средства за дезинфекцију

У пријепољским апотекама дефицитарне маске, рукавице и средства за дезинфекцију

Пријепољске апотеке су скратиле своје радно време. У само две апотеке могу се наћи заштитне маске, а дефицитарне су и рукавице, као и средства за дезинфекцију. Према обећањима Републичког фонда за здравствено осигурање, у року од два дана свака апотека би требало да добије по 1200 заштитних маски, чија цена по комаду не сме прелазити 120 динара.

Градске апотеке у Пријепољу су отворене од 7 сати до 16 сати и 30 минута. У продаји тренутно нема заштних маски ни рукавица, а од дезинфекционих средстава у градској апотеци могу се наћи само гелови за суво прање руку.

Апотека „Кршенковић“ ради од 7 до 16 часова, маски нема, као ни хирушких рукавица, а могу се наћи ПВЦ рукавице и гелови за суво прање руку.

Апотеке „Вива Дијаб“ раде од 8 до 16 часова. Код њих се могу купити заштитне маске са филтером по цени од 300 динара, продаја рукавица је ограничена на 5 пари по особи, а од средстава за дезинфекцију поседују гелове за суво прање руку и алкохол.

Радно време апотеке „Тилија“ је од 7 до 16:30. Због велике потражње у претходном периоду тренутно немају маски ни средстава за дезинфекцију, али имају хирушких рукавица.

Апотеке „Жалфија“ раде од 7 до 16 часова. Маски нема, продаја рукавица је ограничена на пет пари по особи, а доступни су и гелови и средства за дезинфекцију руку на бази алкохола.

Апотека „Лили“ је отворена од 8 до 15 часова, а тренутно у продаји немају ни маске, ни рукавице, док поседују средства за дезинфекцију руку.

Апотека „Денимент плус“ ради од 5 до 16:45. Немају хирушких рукавица нити средстава за дезинфекцију, али у овој апотеци могу се купити памучне заштитне маске, које се могу откувавати и пеглати, по цени од 187 динара.

Све апотеке очекују да ће у наредна два дана добити пакет од по 1200 заштитних маски преко Републичког завода за здравствено осигурање, чија цена мора бити испод 120 динара. Фармацеути и фармацеуткиње кажу да осим заштитних средстава која се сада највише продају, нема несташице лекова, али због полицијског часа и веће потражње по некад долази до кашњења у испорукама.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *