У Пријепољу 100 особа у самоизолацији – За сада нема заражених

У Пријепољу 100 особа у самоизолацији – За сада нема заражених

Након што је у суботу Завод за јавно здравље Ужице потврдио трећи случај заразе корона вирусом на територији Златиборског округа, закључно са 22. мартом до 18 сати није било новооболелих, рекла је за Телевизију Форум епидемиолошкиња Завода за јавно здравље Ужице дикторка Марија Баралић. У Пријепољу 100 особа у самоизолацији.

На територији Златиборског округа у самоизолацији се налази укупно 700 људи, од којих је њих 660  допутовало из иностранства, док је 40 у кућној изолацији јер су били у некој врсти  контакта са већ зараженим особама. У општини Пријепоље у самоизолацији се тренутно налази 100 наших суграђана и суграђанки и сви они су допутовали из иностранства.   

Према речима епидемиолoшкиње из Завода за јавно здравље Ужице докторке Марије Баралић, до данас нико из Пријепоља није стигао у ову здравствену установу са сиптомима сличним корона вирусу, нити је ико упућен даље под сумњом да је заражен. Докторка Баралић каже да је ситуација, бар што се тиче Пријепоља за сада веома повољна па грађанима препоручује да наставе са мерама превенције  које су предложене од стране надлежних институција.

Подсетимо, у Златиборском округу са саду су потврђена три случаја заражених корона вирусом. Најпре је потврђено да су позитивне на тесту на вирус корона  једна особа из Ужица и једна из Чајетине које су претходно боравиле у иностранству, док је у суботу Завод за јавно здравље Ужице потврдио још један случај заразе, и то код особе из Ужица која је била у контакту са лицем коме је потврђена инфекција корона вирусом.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *