У Пријепољу 14, у Златиборском округу 214 новооболелих

У Пријепољу 14, у Златиборском округу 214 новооболелих

Завод за јавно здравље Ужице је у последња 24 сата у Пријепољу потврдио 14 нових случајева инфекције корона вирусом, од укупно 214 колико је забележено у Златиборском округу. Током јучерашњег дана у Ковид амбуланти Дома здравља Пријепоље обављена су 72 прегледа, од чега су 32 била прва.

Са 14 новозаражених у последња 24 сата, подаци Завода за јавно здравље Ужице показују да је  у Пријепољу су од почетка епидемије инфициране укупно 683 особе.

И даље највећи број оболелих бележи се у Ужицу, где су од претходног извештаја потврђена 44  нова случаја инфекције. По броју новооболелих следи Бајина баштаа 35 новоинфицираних особа, затим Ариље и Прибој са по  27, Пожега са 26, Чајетина са 17,  Нова Варош са 10,  док је у Косјерићу и Сјеници потврђено по 7 нових случајева инфекције.

Од почетка епидемије у Златиборском округу укупно је заражено 5.339 особа.

Према подацима које смо добили из пријепољске Ковид амбуланте, током претходног дана обављена су 72 прегледа. Од тог броја 32 су била прва, а 40 контролних прегледа. Тестиране су 43 особе, од тога 20 брисева је узето за Пи Си Ар тест, док су 23 пацијента тестирана антигенским тестовима. Три пацијента су након прегледа упућена на интерно одељење ОБ Пријепоље, док је један пацијент транспортован на Инфективно одељење ОБ Ужице. Остали пацијенти са прописаном терапијом и датим саветима упућени су на кућно лечење, наводи се у саопштењу Дома здравља Пријепоље.

У Општој болници у Ужицу је према последњим подацима смештена су 63 пацијента. На интензивној нези је њих 26, од којих  је 12 на респиратору. У Ковид болници у Kрчагову смештено је укупно 137 особа, док се у изолационом одељењу Опште болнице Ужице у Пожеги налазе 64 пацијента.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *