У Пријепољу 16 новооболелих – У пријепољској болници отворено Ковид одељење

У Пријепољу 16 новооболелих – У пријепољској болници отворено Ковид одељење

Завод за јавно здравље Ужице је у последња 24 сата у Пријепољу потврдио 16 нових случајева инфекције корона вирусом, од укупно 188 колико је забележено у Златиборском округу. Током суботе и недеље позитиван налаз добило још 38 особа из Пријепоља, од укупно 448 са територије Златиборског округа. Због све већег броја оболелих у Општој болници Пријепоље отворено Ковод одељење.

Осим 16 новоинфицираних у последња 24 сата, Завод за јавно здравље Ужице је у суботу потврдио 21, а у недељу 17 нових случајева инфекције корона вирусом у Пријепољу, па је са 54-оро новооболелих у последња три дана у Пријепољу од почетка епидемије инфицирана укупно 751 особа.

И даље највећи број оболелих бележи се у Ужицу, где је Завод за јавно здравље Ужице од претходног извештаја потврдио 76  нових случајева инфекције. По броју новооболелих следи Ариље са 32-оје новоинфицираних, затим Прибој са 25, Пожега са 15, Чајетина са 12, Нова Варош са 8, док, док су у Бајиној Башти  потврђена 4 нова случаја инфекције.

Од почетка епидемије у Златиборском округу укупно су заражене 6.222 особе.

Због све већег броја инфицираниох и великих гужви у осталим здравственим установама у Општој болници Пријепоље у недељу је отворено Ковид одељење, на месту некадашње неурологије. Ово нам је потврдила заменица директора ОБ Пријепоље докторка Сенада Садиковић. Одељење располаже са 15 лежајева, а тренутно се од последица корона вируса лечи 6 пацијената са средње тешком клиничком сликом. Један пацијент је на кисеоничкој терапији. У изолационој јединици, које се сада налази на месту интерног одељења, налази се седам пацијената, за сада стабилног клиничког стања. Ни један пацијент није на респиратору.

Расте и број хоспитализованих у Општој болници у Ужицу, где је према последњим подацима смештено 129 пацијената,  24 их је на интензивној нези, од којих  је 8 на респиратору. У Ковид болници у Kрчагову смештена је 131 особе, док се у изолационом одељењу Опште болнице Ужице у Пожеги налази 71 пацијента.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *