У Пријепољу аутобуска стајалишта и даље празна

У Пријепољу аутобуска стајалишта и даље празна

Грађани и грађанке Пријепоља још увек не могу да рачунају на услугу локалног превоза. Разлог је што по првом јавном позиву није било заинтересованих понуђача, па је Општина Пријепоље поново расписала јавни позив.

Иако је у већини градова и општина у Србији градски и приградски превоз стартовао одмах након укидања ванредног стања, у Пријепољу су аутобуска стајалишта још увек празна, а мештани и мештанке оближњих села и приградских насеља за превоз до града и назад се сналазе како знају и умеју. Разлог је што Општина Пријепоље још увек није изабрала превозника који ће обављати јавни превоз.

Општина Пријепоље поново је расписала јавни позив за избор извођача локалног превоза. По првом јавном позиву, који је расписан у јануару, није било заинтересованих . Неколико фирми, које су биле заинтересоване да конкуришу јавили су се на тај позив, међутим због ванредног стања које је било у току трајања јавног позива они нису успели да прикупе сву потребну документацију и да конкуришу на сам јавни позив. Имали смо и једну пријаву која је достављена после рока. Из тих разлога позив је поново обновљен. Сви они који су заинтересовани опет су се јавили и исказали интересовање и мислим да ће по овом позиву моћи да ураде све оно што је планирано и дефинисано самим јавним позивом  и да ћемо по новом јавном позиву одабрати фирму за превоз – каже члан општинског већа Едиб Кајевић.

Конкурс је расписан почетком маја и трајаће 60 дана.

Након тога комисија ће разматрати приспеле понуде и изабрати најповољнију понуду сагласно документу који је усвојен на седници Скупштине општине и који је усвојила Комисија за јавно и приватно партнерство – истиче Кајевић.

Према речима Кајевића може се десити да у међувремену, док траје јавни позив, грађани и грађанке Пријепоља ипак добију превоз.

Општинска управа је са своје стране обавестила надлежно министарство о тој ситуацији, да је увођењем ванредног стања дошло до ситуације да фирме не могу да конкуришу, да не могу да прикупе документацију. Од њих се очекује повратна информација на који начин се тај период може превазићи. Ми имамо превозника који је обављао превоз у ранијем периоду. Претпостављам да ће се са њим разговарати како би се овај период од два месеца, док траје јавни позив, покрио на неки начин на који министарство каже да је у складу са законом – нада се Едиб Кајевић.

Подсетимо, у претходном периоду услугу јавног превоза у Пријепољу вршило је предузеће „Аутопревоз Јањушевић АД“. Од предузећа које буде изабрано по новом јавном позиву очекује се да свакодневно превози путнике на укупно 11 линија – од Бостана ка Бродареву, Бабинама, Јабуци, Виницкој, Сељашници, Залугу и Ивању, од Шарампова до манастира Милешеве, од Коловрата до Залуга и Ивања и школски превоз од Јабуке до Сељашнице.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *