У Пријепољу још 12 новооболелих – У изолационом одељењу пет пацијената

У Пријепољу још 12 новооболелих – У изолационом одељењу пет пацијената

Завод за јавно здравље Ужице је у последња 24 сата у Пријепољу потврдио 12 нових случајева инфекције корона вирусом, од укупно 215 колико је забележено у Златиборском округу. Највише новооболелих и даље се бележи у Ужицу, због чега је у том граду проглашена ванредна ситуација.

Према подацима Завода за јавно здравље Ужице, са 12 новозаражених у последња 24 сата, у Пријепољу је од почетка епидемије инфицирано укупно 649 особа.

Највећи број оболелих и даље бележи Ужице, где је од претходног извештаја потврђено 57 нових случајева, због чега је, на предлог Штаба за ванредне ситуације, донета одлука о проглашењу ванредне ситуације. По броју новооболелих следи Прибој са 29 нових случајева инфекције у последња 24 сата, затим Ариље и Пожега са по 28, Бајина Башта са 21, Чајетина са 17, Сјеница са 14, Нова Варош са 6, док су у Косјерићу потврђена 3 нова случаја инфекције.

Од почетка епидемије у Златиборском округу укупно је заражено 4.899 особа.

Према информацијама које смо добили из Опште болнице у Пријепољу у изолационом одељењу је смештено пет пацијената. Ни један није на респиратору. Једна пацијенткиња је тешког општег стања због придружених болести, док су остали пацијенти у стабилном стању.

У Општој болници у Ужицу је према последњим подацима смештено 55 пацијената, 16 више у односу на претходни дан. На интензивној нези је њих 18, од којих  је 10 на респиратору. У Ковид болници у Kрчагову смештено је укупно 135 особа, док се у изолационом одељењу Опште болнице Ужице у Пожеги налазе 63 пацијента.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *