У Пријепољу одржано међуокружно такмичење средњошколаца у рукомету

У Пријепољу одржано међуокружно такмичење средњошколаца у рукомету

У организацији Економско – трговинске школе и Савеза за школски спорт у Пријепољу је протеклог викенда одржано међуокружно такмичење у рукомету за средње школе. У обе конкуренције најуспешнији су били средњошколци из Аранђеловца, који су изборили пласман на републичко такмичење које ће се крајем маја одржати у Параћину.

На Међуокружном такмичењу у Пријепољу учешће је узело седам екипа, које су то право избориле као победници Златборског, Моравичког, Рашког и Шумадијског округа.

Са сваког округа имамо по једну мушку екипу, док код девојчица нису дошле победнице Рашког округа. Значи укупно имамо седам екипа. Конкуренција је изузетно јака – каже координатор за школски спорт Златиборског округа Бранислав Дивац.

У сали Пријепољске гимназије на моменте је виђен одличан рукомет. Већина такмичара који су представљали своје школе  већ наступа у својим клубовима, а по приказаној игри рекло би се да за будућност српског рукомета не треба бринути. Част да буде домаћин овогодишњег такмичења припала је  Економско – трговинској школи Пријепоље, која већ годинама бележи одличне резултате у рукомету, а женска екипа је прошле године освојила друго место на републичком финалу.

Дошло је доста екипа. Нисмо се надали с обзиром да смо претходне две године имали веома мало такмичења због корона вируса. Конкуренција је добра. Ја сам пријатно изненађена. Гледајући ове утакмице видела сам колико ученици средњих школа заиста квалитетно играју рукомет – каже професорица физичког васпитањау у Економско – трговинској школи и тренерица женског тима Азра Бјелак.

Главни фаворити у мушкој конкуренцији били су средњошколци из Аранђеловца.

Аранђеловац је, иначе, познат по рукомету тако да ми стварно имамо добру екипу и добру децу која су жељна игре, тако да су једва чекали кад ће да дођу. Спорт спаја ову децу. Код нас се сада десило да скоро цела ова екипа тренира рукомет, али није увек тако. Деца иначе имају жељу да играју за своју школу. Увек се изаберу најбољи који ће да представљају школу. Они то воле, друже се и остварују међусобне контакте – каже професорица физичког васпитања у Техничкој школи „Милета Николић“ из Аранђеловца Ирена Недић.

Као што се и очекивало прво место у обе конкуренције припало је екипама из Аранђеловца, које су на тај начин избориле пласман на државно финало. Рукометашицама Економско трговинске школе из Пријепоља припало је друго место, док су рукометаши били трећи.  Оно што је најважније, такмичење је протекло у одличној атмосфери и фер и спортском надметању. 

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци