У Пријепољу се уз ваучер може одмарати само у два сеоско туристичка домаћинства

У Пријепољу се уз ваучер може одмарати само у два сеоско туристичка домаћинства

У циљу подстицања домаћег туризма, за одмор у Србији опредељено је 200 хиљада ваучера у вредности од 15 хиљада динара и 100 хиљада ваучера у вредности од 10 хиљада динара за оне који су 2022. године  остварили право на ваучер у износу од 5.000. динара. Пријаве за ваучере почеле су 27. јуна, а само за један дан поднето је више од 60 хиљада пријава. У Пријепољу се уз ваучер, може одмарати у два сеоско туристичка домаћинства.

Ваучери се могу користити у трајању од најмање пет ноћења у неком од око 2.400 угоститељских објеката и сеоских туристичких домаћинстава у Србији. Према новој Уредби, ваучери се осим за услуге смештаја, могу користити и за ноћења са доручком, полупансионом и пансионом. Ваучером се не могу плаћати посебно услуге пића, здравствене и друге услуге, боравишна такса.

Корисници ваучера могу бити пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима, која не прелазе 70.000 динара месечно, корисници права на накнаду на породичну инвалиднину по палом борцу, носиоци активног породичног пољопривредног газдинства који се баве искључиво пољопривредом и студенти.

Потенцијални корисник ваучера врши резервацију смештаја код угоститеља са објављене листе, на основу чега угоститељ издаје потврду о резервацији, генерисану из Централног информационог система. Не може се вршити резервацијa смештаја у угоститељским објектима који се налазе у општини, односно месту пребивалишта, као и у месту студирања потенцијалног корисника ваучера. Пријава се предаје искључиво на шалтеру ЈП “Пошта Србије“, најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана, а добитницима ће ваучер бити достављен поштом на адресу. Захтеви се могу поднети најкасније до 26. септембра.

У Пријепољу уз ваучер, гости могу одмарати само у два сеоско туристичка домаћинства – у Каменој Гори у домаћинству Симовића и Сопотници у домаћинству Љујића. Чини се да ће суседне општине са много развијенијом туристичком понудом, ипак, више приходовати ове сезоне, пошто у Прибоју уз ваучер можете одмарати у 30 смештајних објекта, у Новој Вароши у 63, док је на Златибору у понуди 295 апартмана, домаћинстава и угоститељских објекта. То је по броју објеката у којима можете користити ваучер трећа дестинација у Србији после Врњачке Бање и Сокобање са близу 600 пријављених угоститељских објеката.

Подели на мрежама

Повезани чланци