У Пријепољу шест новооболелих од корона вируса

У Пријепољу шест новооболелих од корона вируса

Завод за јавно здравље Ужице потврдио је шест нових случајева инфекције корона вирусом у Пријепољу, укупно 94 на територији Златиборског округа, док је у протекле две седмице шест особа преминуло. Према званичним подацима Министарства здравља у Србији је у последња 24 сата преминуло 13 особа, највише у једном дану од почетка епидемије, док је регистровано 299 нових случајева инфекције.

Како се наводи у саопштењу Завода за јавно здравље Ужице,  од последњег извештаја на подручју Златиборског округа, потврђена су још 94 нова случаја инфекције корона вирусом. Највише оболелих особа опет је регистровано у Ужицу – чак 47, у Сјеници 18, Новој Вароши 8, Пријепољу 6, Прибоју и Пожеги по 5, Ариљу 3, док је у Чајетини код две особе изолован вирус.

Према подацима Завода за јавно здравље Ужице у Пријепољу су од почетка епидемије регистроване 33 особе код којих је изолован вирус, чак 24 од 22. јуна.

Од почетка епидемије до данас у Златиборском округу је укупно регистровано 749 особа позитивних на Ковид 19.

Након ажурирања података добијених из здравствених установа у претходне две недеље на територији Златиборског округа је преминуло 6 особа – три особе женског пола из Сјенице и по једна особа мушког пола из Нове Вароши, Ужица и Чајетине. Укупно су до сада од последице инфекције коронавирусом умрле  23 особе.

У последња 24 сата у Србији је тестирано 8.287 особа. Корона вирус је потврђен код 299 уз проценат позитивности од 3,60 одсто, чиме је укупан број заражених од почетка епидемије порастао на 16.719. На болничком лечењу налазе се 2.942 пацијента, док је на респираторима њих110. Од последњег пресека  преминуло је још 13 особа, укупно 330 од почетка епидемије, уз проценат смртности од 1,97 одсто, а тестиране су 455.604 особе.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *