Друштво

,

Култура

У Пријепољу снимљени кадрови за филм о Томи Здравковићу

У пријепољском Дому културе снимљено је неколико кадрова за филм о легендарном певачу народне музике Томи Здравковићу. Снимање филма је почело је крајем јула, а завршетак би требало да буде у октобру.

У потрази за аутентичним локацијама које би осликале време у којем је живео Тома Здравковић, филмска екипа промениће неколико градова. Разлог зашто је Пријепоље изабрано за снимање филма је Дом културе.

Дом културе игра Дом синдиката, пошто је Дом синдиката у међувремену реновиран, а ово је заиста импозантна грађевина и стварно диван објекат. Овде снимамо неколико концерата Томе Здравковића, сам почетак филма је овде, његов први солистички концерт и онда онај низ 20 концерата, којима је он направио рекорд, јер је напунио 20 Домова синдиката за редом и то је ушло у анале као рекорд свих времена – каже  продуцент филма и режисер Драган Бјелогрлић.

Тома Здравковић важио је за највећег боема југословенске сцене, звали су га “принц туге”. И баш преношење те емоције је највећи изазов за целу екипу.

Основни неки задатак који сам ја себи поставио је да филм има ону неку емоцију, боју и тон који имају песме Томе Здравковића. Отприлике, желимо да оно што буде песме Томе Здравковића кад их слушамо, да отприлике имамо тај сличан осећај док гледамо филм. Наравно, то ће бити тешко јер су те песме легендарне, али то смо зацртали – истиче Бјелогрлић.

Улога Томе Здравковића поверена је глумцу Милану Марићу, коме је највећи изазов да пренесе емоцију и аутентичност Томе Здравковића.

Један од главних мотива филма је, између соталог што ћемо пратити биографски део живота Томе Здравковића, је нешто што је обележио Тому Здравковића, он има једну песму која поставља то питање, а она се зове “Шта је то у мени што се зове туга”, тако да смо се ми негде фокусирали на ту тугу – каже  главни глумац Милан Марић.

Поред Томе Здравковића, у филму ће се појављивати многи познати из тог времена, попут Силване Армеулић, Драгана Николића, Предрага Живковића Тозовца, Боре Тодоровића и других.

Режију филма потписују Драган Бјелогрлић и Зоран Лисинац, сценаристи су Никола Пејаковић, Драган Бјелогрлић, Зоран Лисинац и Маја Тодоровић. За музику је ангажован Жељко Јоксимовић, који је уједно и други продуцент.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *