У Пријепољу у самоизолацији око 85 људи који су дошли из иностранства

У Пријепољу у самоизолацији око 85 људи који су дошли из иностранства

У Пријепољу још увек није поднета ниједна кривична пријава против лица која се не придржавају мера самоизолације. Телевизија Форум дошла је до податка да је у Пријепољу тренутно око 85 људи који су дошли из иностранства и који су у обавези да се самоизолују.

Епидемиолошкиња Завода за јавно здравље Ужице Марија Баралић је за Телевизију Форум изјавила да на подручју општине Пријепоље је регистровано око 85 људи који су дошли из иностранства и који се налазе у обавезној самоизолацији. Сви су доброг здравтвеног стања и немају симптоме који би упућивали да су оболели од корона вируса.

Како смо сазнали од Јасминке Бошковић из ПР службе Основног јавног тужилаштва у Пријепољу, никоме од ових људи није изречена казнена мера због кршења правила самоизолације.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је саопштио да је од 14. марта до данас 76.000 наших држављана ушло у земљу. Контролишу се сви и то на више начина – пре свега телефонски јер није реално да се обиђу сви, затим постоје пешачке патроле, грађани се проверавају путем интерфона, а користи се и техника, као и подаци оперативног карактера, прецизирао је министар.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *