У продаји нови број „Савиндана“

У продаји нови број „Савиндана“

Из штампе је изашао 32. број часописа  „Савиндан“,  годишњака Милешевског културног клуба „Свети Сава“.  Промоција је заказана за уторак 25. јануара у 17 сати у малој сали  Дому културе у Пријепољу.

Нови број „Савиндана“, на 76 страна, доноси текстове педесетак сарадника који годинама посвећено истражују и пишу за ревију који се чува и ишчитава током године.

Насловна страна часописа посвећена је јубилеју манастира Грачанице а текст  поводом седам векова овог изузетног споменика културе написала је Зорица Златић Ивковић, историчарка уметности. Ту су и текстови о јубилеју 90 година новинарства у Пријепољу, 150 година од оснивања Призренске богословије, Будимљанској епархији кроз векове, соколском покрету у Новој Вароши, почецима парламентаризма код Срба… Текстовима о знаменитим професорима, инжењерима, привредницима, неимарима и државницима. Од заборава се чувају прегаоци свог времена а народни обичаји описани у тексту „Било некад па се приповеда“, представљају непроцењиву ризницу за садашње и будуће нараштаје.

Писмо из села у ком птице немају коме да певају, сталног сарадника Зорана Шапоњића, је потресна прича о страдању Срба из Пребиловаца. За памћење.

Савиндан доноси и причу о сретању на Старом Влаху и окупљању чланова Клуба и сарадника Савиндана, августа прошле године, поводом 30 година од оснивања Милешевског културног клуба „Свети Сава“, путописну репортажу из Рима, приче и приказе нових књига штампаних у прошлој години и све то зачињено са песничким медаљонима које посвећено за Савиндан бира и уређује песникиња Гордана Боранијашевић. 

Нови број „Савиндана“ можете купити и пре промоције, заказане за уторак 25. јануара у 17. сати у малој сали Дома културе, у просторијама Телевизије Форум у Сарајевској бр. 2, у стамбеном блоку „Пијаца“ и  у књижари „Вук Караџић“ у Валтеровој улици број 115.

Подели на мрежама

Повезани чланци