У селу Јабука 2. августа одржаће се смотра изворног народног стваралаштва Мостови Балкана

У селу Јабука 2. августа одржаће се смотра изворног народног стваралаштва Мостови Балкана

У организацији Дома културе и ове године, 2. августа, на православни празник Илиндан, на Јабуци крај Пријепоља, одржаће се смотра изворног народног стваралштва Мостови Балкана.

На деветој по реду Манифестацији Мостови Балкана учествоваће фолколрни ансамбли, певачке групе и свирачи на народним инструментима. Очекује се око 250 учесника и учесница из Србије и земаља у окружењу.

„Задржали смо интернационални карактер. Послали смо позиве фолклорним ансамблима из земaља у окружењу: Хрватске, Мађарске, Бугарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и  Србије, и надамо се да ће се сви одазвати“, каже уредник музичког програма Дома културе, Звонко Мандић.

За разлику од претходних година, манифетсација је ове године прешла границе Балкана.

„Ове године „продужили“ смо мост Балкана до далеке Индонезије и позвали плесну групу Бидадари, што ће бити једна својеврсна атракција, што у Пријепољу до сада није виђено“, додаје Мандић.

Увод у главну манифестацију је концерт уметника и уметница из земаља у окружењу у понедељак увече на платоу Дома културе. Одласку на Јабуку у уторак,  претходи традиционални свечани дефиле главним градским  улицама.

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци