У Србији потврђен 131 нови случај заразе корона вирусом. Преминуло 10 особа. Викендом забрана изласка од 15 сати до 5 ујутру

У Србији потврђен 131 нови случај заразе корона вирусом. Преминуло 10 особа. Викендом забрана изласка од 15 сати до 5 ујутру

У Србији је коронавирусом заражено 659 особа речено је на редовној конференцији данас у 15 сати. У последња 24 часа тестирано је укупно 371 особа, а резултат је био позитиван у 131 случају. Током дана забележена су два нова смртна исхода услед последица заразе овим вирусом. На болничком лечењу се тренутно налази 334 људи, од којих је 49 особа на респиратору, при чему је девет пацијената у веома тешком стању.

Епидемиолог др Предраг Кон упозорио је на то да се у нашој земљи бележи стрми пораст оболелих, и поновио да се контакти морају зауставити. До сада се ишло на то да се не доносе најригорозније мере, али ако буде морало и оне ће бити уведене, поручио је он. Кон је рекао да је држава чврсто стала иза струке, а струка каже да је једино решење прекид сваког контакта и затварање у куће. Он је објаснио да ширење вируса креће озбиљно у појачану ескалацију, јер му је и већи потенцијал за ширење, због све већег броја оболелих.

Влада Републике Србије донела је најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и одлука да викендом забрана кретања траје од 15 часова до 5 сати ујутру.

Свим грађанима Републике Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније, продужава се обавезна мера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.Ово практично значи да свима који су при уласку у земљу добили усмено или писмено решење о кућној самоизолацији у трајању од две недеље, изолација аутоматски наставља да тече још две недеље.

Измењено је време трајања забране кретања грађана за дане викенда. Они ће суботом и недељом морати да остану у својим домовима од 15 часова до 5 часова ујутру.

Грађани који нису старији од 65 година, могу напуштати своје домове радним данима и даље од 5 часова ујутру до 17 часова. Најстарији суграђани могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница. Влада је одлучила да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20 и 21 час. Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болешћу изазваном вирусом COVID-19, препоручено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљег.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *