У среду Ванредна седница Скупштине Спортског савеза општине Пријепоље

У среду Ванредна седница Скупштине Спортског савеза општине Пријепоље

На дневном реду Ванреднe седница Скупштине Спортског савеза општине Пријепоље ће се наћи конституисање радних тела, извештај верификационе комисије и расправа о председнику Спортског савеза општине Пријепоље.

Ванредну седницу је сазвао председник Спортског савеза Илија Андрејић, на захтев 10 спортских клубова и удружења, чланица савеза, који, практично, траже смену председника и истовремено одржавање изборне скупштине. У случају смене председника, престаје и мандат управном одбору, па би се аутоматски бирао нови председник и управни и надзорни одбор. Као разлоз за свој захтев клубови наводе незадовољство радом председника и његових сарадника у управном одбору. Наводе да је направљено мноштво процедуралних неправилности а наводе и сукоб интереса као један од разлога за разрешења председника. Такође, истичу и своје незадовољство расподелом и висином годишњих награда које додељује Спортски савез. Захтев су упутил Женски рукометни клуб „Пријепоље“, Рукометни клуб „Бели Анђео“, Општински рукометни савез, Рафтинг клуб „Лим-Лучице“, Одбојкашки клубови ФАП Ливница и Путеви Трендтекс, Кошаркашки клубови Милешевац и Рас, Спортски клуб „Микс Емилио Штехер“ и Кикбокс клуб „Младост“, док је Смучарски клуб „Јабука“ повукао претходно пружену сагласност.

sportski-03

Статутом спортског савеза ванредну седницу скупштину може да затражи једна трећина редовних чланица савеза, којих је тренутно, према речима Председника Андрејића и секретара Елдара Лисице, тридесетдвоје. Како ће протећи скупштина и да ли ће незадовољни клубови поставити ново руководство видеће се у среду након скупштине која почиње у 13 сати.

Да подсетимо, ванредна скупштина на којој је постављено актуелно руководство савеза, одржана је недавно, почетком фебруара ове године. Тада су, након оставке Жељка Ружића и повлачења у пензију са места секретара Рада Радивојевића, клубови који сада траже смену Андрејића било за његов избор. Скупштини је присуствовало 26 чланица а он је изабран једногласно, док се за секретара савеза гласало тајно. Између двојице професора физичке културе, Лисица је изабран са 19 гласова, а тадашњи члан општинског већа Адмир Мушовић добио је 6 гласова, док је један гласачки листић био неважећи.

sportski-02

Шта се у минулих седам месеци променило и зашто је у овако кратком року председник остао без подршке дела чланства или је и ова седница одјек, у међувремену одржаних, локалних избора и промене локалне власти, чуће се вероватно на скупштини, а и видети из списка нових људи предложених за руководећа места у Спортском савезу. Нажалост, није новина да се политика одавно увукла у све поре друштва, па и спорт, који би морао бити изузет од утицаја политике.

Подели на мрежама

Повезани чланци