У току епидемиолошко испитивање контаката Пријепољке заражене корона вирусом

У току епидемиолошко испитивање контаката Пријепољке заражене корона вирусом

На територији Златиборског округа у недељу су потврђена још четири нова случаја инфекције корона вирусом. Међу њима је и једна особа из Пријепоља, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице. Да је у Пријепољу потврђен први случај заразе корона вирусом за Телевизију Форум је потврдила епидемиолошкиња Завода за јавно здравље Ужице докторка Марија Баралић.

На територији Златиборског округа  у недељу су потврђена још четири нова случаја инфекције корона вирусом. Међу њима је и једна особа из Пријепоља, саопштио је Завод за јавно здравље Ужице. Да је у Пријепољу потврђен први случај заразе корона вирусом за Телевизију Форум је потврдила епидемиолошкиња Завода за јавно здравље Ужице докторка Марија Баралић.

Како се наводи у саопштењу Завода за јавно здравље Ужице, ради се о особaмa са пребивалиштем у Ужицу, Пријепољу, Пожеги и Чајетини. Да је у Пријепољу потврђен први случај заразе корона вирусом за Телевизију Форум је потврдила епидемиолошкиња Завода за јавно здравље Ужице докторка Марија Баралић. Према њеним речима ради се о женској особи, 1956 годиште, која је у Заводу за јавно здравље Ужице тестирана 26. марта,  а резултати који су са Института „Торлак“ стигли у недељу потврдили су присуство вируса Ковид 19.

 У току је епидемиолошко испитивање њених контаката. Према речима докторке Баралић прикупљају се подаци о свим особама са којима је заражена пацијенткиња била у блиском контакту, у трајању од најмање 15 минута, у претходних 14 дана. Њима санитарни инспектор издаје решење о самоизолацији  уз редовно праћење њиховог стања од стране епидемиолога Завода за јавно здравље Ужице. У случају појаве симптома сличних корона вирусу уследиће и тестирање.

До 29. 03. на територији Златиборског округа укупно је потврђено 9 случајева инфекције новим корона вирусом, и то у Ужицу – 3, Пожеги – 2, Чајетини – 2, Пријепољу – 1 и Сјеници – 1 потзврђен случај.

Овом приликом Завод за јавно здравље Ужице подсећа грађане да је неопходно да се придржавају свих препорука, а то су одржавање личне хигијене, смањење контаката и поштовање кућне изолације.

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *