У току постављање надстрешнице испред Ковид амбуланте ДЗ у Пријепољу

У току постављање надстрешнице испред Ковид амбуланте ДЗ у Пријепољу

Испред Ковид амбуланте Дома здравља у Пријепољу у току су радови на постављању надстрешнице која ће, према речима директора Дома Здравља др Сеада Поровића значити пуно пре свега пацијентима али и запосленима. Вредност ове инвестиције је пола милиона динара, а радови би требало да буду готови за неколико дана.

Радови на постављању надстрешнице испред Ковид амбуланте Дома здравља у Пријепољу почели су у недељу, када су постављени темељи, а ових дан подигнута је и метална конструкција. Цео пројекат финансира локална самоуправа.

Ја сам упутио захтев Општинском већу, они су нам изашли у сусрет и одобрили нам средства, на радост и нас запослених али пре свега пацијената који чекају на преглед у Ковид амбуланти, јер ће бити заштићени од временских непогода које нас очекују у наредном периоду. Желео бих да се захвалим Општинској управи на брзом реаговању и што су препознали потребу Дома здравља за овом надстрешницом – каже директор Дома здравља Пријепоље др Сеад Поровић.

С обзиром да иду хладни дани, а да се на преглед чека и по неколико сати др Поровић каже да ће покушати да од надстрешнице направе импровизовану чекаоницу.

Надстрешницу ћемо затворити са страна, тако да ћемо покушати мало да је ушушкамо. Мада, по препорукама пацијенти који долазе на преглед не смеју бити у затвореној просторији због контаката и преношења Ковид инфекције тако да ћемо у договору са епидемиологом покушати да то одрадимо по прописима, а да пацијенти што више буду заштићени – истако је др Поровић.

Постављање надстрешнице долази у правом тренутку, каже др Поровић с обзиром да се у последњих десетак дана број пацијената који се јавља на преглед у Ковид амбуланту знатно повећао, а да епидемиолози најављују да ће оваква ситуација потрајати и наредних месеци.

Подели на мрежама

Повезани чланци