У току систематски прегледи за упис у први разред основне школе

У току систематски прегледи за упис у први разред основне школе

Систематски прегледи за упис ђака у први разред основне школе у општини Пријепоље почели су 8. фебруара. Циљ овог прегледа јесте процена здравственог стања детета и његова зрелост за упис у први разред основне школе. Ове године ће систематским прегледом бити обухваћено 285 малишана, рођених између 1. марта 2015. и 28. фебруара 2016.године.

Систематски преглед, који је обавезан за свако дете, саставни је део припреме за упис у први разред основне школе. Постоји тачно одређени протокол овог прегледа, који је најопсежнији од свих осталих систематских прегледа. Након посете изабраном лекару, деца обављају низ неопходних прегледа код лекара специјалиста.

Након добијених резултата свих лекара специјалиста, завршни део систематског прегледа се одвија код изабраног педијатра, након чега дете добија вакцину, која је део систематског прегледа. Ове године има и одређених новина.

Након завршеног систематског прегледа, педијатар даје потврду која се прилаже заједно са осталим документима, приликом уписа у основну школу. Зрелост детета за упис у први разред процењује школски психолог, чији је преглед такође обавезан.

Систематски прегледи су почели 8. фебруара, а трајаће све док свако дете не буде прегледано. Ове године у општини Пријепоље у први разред кренуће 285 деце, што је за 84 мање у односу на претходну годину.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци