Ученице „Бакије – хануме“ медресе у Пријепољу матурирале

Ученице „Бакије – хануме“ медресе у Пријепољу матурирале

Рад „Бакије – хануме“ медресе интернатског типа обновљен је пре 10 година, захваљујући доброчинству Кемала и Паше Мујагић на чијем је имању подигнута зграда, као и бројним донаторима из земље и иностранства.

Др Надир еф. Дацић, директор „Бакије – хануме“ медресе истиче да је шест ученица аплицирало за упис на факултете у Турској, где ће им бити обезбеђен смештај и државна стипендија, док ће других 6 образовање наставити на неком од факултета у земљи или иностранству. Он додаје да ученице поред факултета за исламске студије могу уписати било који други факултет, јер су имале опште образовне предмете попут других средњих школа општег образовног профила.

Ученице су веома задовољне знањем које су у медреси стекле, али и породичном атмосфером која влада у овој школи.

Матуранткиње се тренутно припремају за свечану академију којом ће крунисати своје четворогодишње образовање.

Свечаној академији у суботу у 19 сати у Великој сали Дома културе у Пријепољу присуствоваће и матуранти “Синан – бег“ медресе из Новог Пазара. Улаз је слободан, а ученице ове школе најављују богат културно-забавни програм, због чега очекују и присуство великог броја наших суграђана и суграђанки. Свој долазак су потврдили и највиши званичници Исламске заједнице Србије.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци