Учесници 50. сазива Уметничке колоније Милешева у обиласку Пријепоља

Учесници 50. сазива Уметничке колоније Милешева у обиласку Пријепоља

У ишчекивању отварања изложбе 49. сазива Уметничке колоније Милешева, учесници и учеснице јубиларног 50. сазива већ су стигли у Пријепоље, где већ други дан обилазе природне и културне лепоте Пријепоља, тражећи инспирацију за своја дела која ће представити наредне године.

У наредних седам дана у Пријепољу ће боравити 14 уметника и уметница из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Француске, Италије и Ирана. Другог дана свог боравка, упознали су се за знаменитостима самог центра града. Тражећи инспирацију за своја дела која ће изложити следеће године, обишли су Парк народних хероја, Музеј у Пријепољу и цркву Светог Василија Острошког. Иако их тек очекују бројни обиласци, са нама су поделили своје прве утиске. Неки уметници већ су пронашли инспирацију за своја уметничка дела.

Бити учесник јубиларног 50. сазива једне од најстаријих колонија у Србији је велика част и привилегија, слажу се уметници и уметнице.

Сваке вечери након обилазака Пријепоља и околине, уметници и уметнице ће презентовати своје радове у галерији Дома културе, а на њима ће, поред колегиница и колега, моћи да присуствују сви заинтересовани љубитељи уметности.

Какви су први утисци неких од овогодишњих учесника и шта за њих значи то што су део 50. јубиларног издања Уметничке колоније Милешева погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци