Ударне рупе код Ивањског моста – асфалтирање једино решење

Ударне рупе код Ивањског моста – асфалтирање једино решење

Заобилажење рупа на прилазу Ивањском мост свакодневница су житеља овог насеља и свих које пут нанесе у Ивање. За мештане и мештанке овог насеља који годинама изводе различите возачке бравуре док прелазе преко рупа, које се повремено насипају земљом, једино решење је асфалтирање. Из локалне самоуправе најављују да ће овај проблем бити ускоро и трајно решен кроз већ спроведену јавну набавку за крпљење ударних рупа и пресвлачење оштећених асфалтних путева у општини Пријепоље.

Својеврсни, импровизовани кружни ток између магистралног пута и моста у Ивању, настао из потребе да се на што сигурнији и безбеднији начин, и по учеснике у саобраћају и по аутомобиле, заобиђу бројне рупе на путу, дугогодишњи је проблем који мучи мештане и мештанке овог насеља, али и све оне који свакодневно пролазе овом саобраћајницом. Тврде, да још од изградње новог моста на Лиму који је отворен крајем децембра 2015. године, кубуре са ударним рупама које грађевинске фирме, које послују у Ивању, повремено насипају земљом и фракцијом. Међутим ово није трајно решење, јер све брзо спере киша и кратери поново постају опасност за све учеснике у саобраћају.

За ауто ове рупе су убиство, поготово киша кад падне. Пар пута рупе се заравњају, али то се испере и молимо власти да ово што прије реше – један је од коментара возача.  

Проблем је огроман, знају возачи, заиста, све су неравнина до нервнине, бар неки песак да се поспе ту, колико толико да ове рупе не буду уочљиве – апел је још једног возача који се са моста прикључује на магистралу. 

Како је постављен овај нови мост, овуда је овако. Ја што пролазим и није битно, али председник општине нам пролази сваки дан и власт се променила, али све ово исто стоји овако. Ово 50 метара не може да се направи, да хоће нама бар грађанима дати да ми скупимо паре да ово афалтирамо,  да не буде ова брука да не може да се уђе у насеље.

Једино решење је да се афалтира, јер је танак бетон и људи ово насипају већ десет пута и Лутка и Драган и сви, али то не може да буде трајно док се на заврши како треба – сматрају мештани Ивања.

У локалној самоуправи, у чијој надлежности је одржавање овог пута, очекују да ће овај проблем ускоро бити и трајно решен. Како нам је члан Општинског већа, Предраг Чичић рекао, пресвлачење целог крака пута који повезује Ивањски мост и магистралу један је од праваца планиран већ спроведеном јавном набавком за крпљење ударних рупа и пресвлачење оштећених површина асфалтне коловозне конструкције у општини Пријепоље. Овај посао поверен је фирми СКС „Миоска 2019. ДОО Пријепоље“ , а укупна вредност набавке је 1.821.000 динара без ПДВ-а.

Мештани и мештанке Ивања се надају да ће ови радови бити спроведени пре снега и већих падавина које ће само додатно отежати кретање овом деоницом пута.

Подели на мрежама

Повезани чланци