Друштво

,

Корона вирус

Удружење пчелара: Прикупљамо мед за најугроженије

Савез пчеларских организација Србије покренуо је акцију прикупљања меда и прополиса како би најугроженијем слоју становништва и старијим од 65 година, помогао да подигну свој имунитет и сачувају се од корона вируса. Ацију је подржало и Удружење пчелара општине Пријепоље.

Удружење пчелара Пријепоља прикључило се акцији прикупљања меда и прополиса, који ће бити дониран најугроженијим особама старијим од 65 година које се налазе у кућној изолацији, као и породицама слабијег материјалног статуса које не могу да приуште куповину меда.

Председник Удружења пчелара општине Пријепоље Будимир Тешевић каже да су сви чланови Удружења обавештени о овој акцији и замољени да донирају бар по једну теглу меда или бочицу прополиса, које би донели до Мустафе Шеховића из Удружења, који живи у близини Вакуфског моста. Он позива чланове и других удружења у Пријепољу и околини да се прикључе акцији.

Акција прикупљања меда и прополиса траје до 25. марта.

Мед ће се дистибуирати на нивоу општине – или преко Штаба за ванредне ситуације или на нивоу Савеза пчеларских организација Србије. Хтео бих да замолим пчеларе да на стаклену теглу ставе своју етикету и да поклопац буде метални, или бар само да се напише чији је мед, јер ће о томе бити вођена посебна евиденција, каже Тешевић.

Председник Удружења је апеловао на све пчеларе да на овај начин покажу своју хуманост. Додао је да велики број пчелара спада у групу старијих од 65 година који су у кућној изолацији, тако да су са радошћу дочекали вест да могу добити дозволе да раде у свом пчелињаку, али је додао и да многи од њих нису вешти са коришћењем рачунара и Интернета, па ће за подношење захтева на сајту Министарства пољопривреде морати да потраже помоћ млађих укућана или пријатеља.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *