„Ухвати дан“ Радио Београда уживо из Пријепоља

„Ухвати дан“ Радио Београда уживо из Пријепоља

У три и по сата колико је трајао јутарњи програм Радио Београда из Пријепоља са уживо укључењима из Прибоја, представљени су ови градови из различитих углова.

Моја је жеља и предлог био да дођемо у Пријепоље, никада до сада нисам био у овом граду и морам да признам да сам се на први поглед заљубио у ову природу која вас окружује и много вам завидим. Потрудили смо се да нашим слушаоцима представимо овај град што је више могуће. Причали смо и о историји града, о економским и привредним потенцијалима, туризму и манифестацијама. Причаћемо и о раду невладиних организација овде у пријепољу, медијској сцени, причаћемо и о култури и спорту… Кад год одемо у неки град, трудимо се да га што више приближимо слушаоцима, па тако и Пријепоље – објашњава новинар РТС-а и Радио Београда Миша Стојиљковић.

У оквиру традиционалне летње турнеје, радио Београд емитује свој програм сваког другог четвртка из различитих делова Србије.

Трудимо се да покријемо целу Србију. Били смо у Сомбору, Апатину, Белој Цркви, Пироту, колегиница је била на Власини и Црној Трави, сад смо у Пријепољу, на јесен смо у Сремским Карловцима. Радио Београд је већ 90 година институција од националног значаја, зато упознајемо нашу земљу и наше слушаоце са разним богатствима којима располажемо било да су то људи или неке природне лепоте, историја и култура – истиче Стојиљковић.  

Препознатљиво лице и глас новинара Мише Стојиљковића води нас радним данима кроз јутарњи програм РТС-а и радио Београда. Један је од ретких новинара који комбинује телевизију и радио.

Сваки медиј има неке своје посебне чари. Радио има ту присност коју телевизија нема и ту неку емоцију када можете да успоставите на мало другачији начин контакт са слушаоцима. Опет телевизија је прича за себе и посебан изазов, мало динамичнији медиј од радија, тако да имам срећу да могу да радим и једно и друго – додаје  Миша Стојиљковић.

Следећи град из ког ће Радио Београд емитовати јутарњи програм и представити људе и вредности је Куршумлија.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *