Укинута ванредна ситуација због Лима – наставља се отклањање хаварија на електромрежи изазваних снегом

Укинута ванредна ситуација због Лима – наставља се отклањање хаварија на електромрежи изазваних снегом

Штаб за ванредне ситуације Општине Пријепоље укинуо је ванредну ситуацију, проглашену због надоласка Лима на делу територије општине који обухвата месне заједнице Пријепоље, Бродарево, Ивање и Велика Жупа. Наставља се отклањање кварова на електро мрежи које је проузроковао снег.

Водостај Лима је у сталном опадању и рано јутрос се спустио испод коте увођења редовне одбране од поплава од 200 цм. Највиши водостај од 311 цм забележен је у среду, 22. новембра. Због проласка опасности од изливања Лима, Штаб за ванредне ситуације Општине Пријепоље, на данашњој седници, укинуо је ванредну ситуацију проглашену у среду. На седници је највише речи било о стању и проблемима које је проузроковао снег. У петак и током викенда снежне падавине су изазвале бројне кварове на електро мрежи, а у суботу, када је Штаб такође заседао, без струје је било око 1.500 потрошача на територији општине.

Током викенда на терену су биле бројне екипе Електродистрибуције, појачане колегама из Пожеге и Ужица и радницима фирми подизвођача из Бајине Баште. Под теретом снега на далеководе се обрушило дрвеће, а снег, који је у планинским селима дубок и до пола метра, отежао је проналажење и отклањање кварова, којих је највише било у Јабуци, Бабинама, Каменој Гори и бродаревском крају и много је оних коју струју нису имали дуже од 24 часа. До данас су успели да оспособе велики део система.

Штаб је интервенисао и обезбедио чишћење од снега неких путних праваца који нису обухваћени редовним зимским чишћењем, о којем је такође било речи на Штабу, рекао је Изудин Шантић, председник Привременог органа Општине Пријепоље и комадант Штаба.

Са 1.500 потрошача без струје у суботу, број је у понедељак ујутру сведен на око 700. Из ЕПС-а поручују да ће до вечери овај број бити знатно мањи и да се надају да ће у току дана бити стављени у функцију сви далководи, након чега ће се приступити отклањању мањих кварова на нисконапонској мрежи.

Подели на мрежама

Повезани чланци