Уклоњена мртва крава из Лима

Уклоњена мртва крава из Лима

Угинула крава, која је неколико дана била насукана у Лиму поред шеталишта у Шарампову, уклоњена је заједничком акцијом Општине Пријепоље, Јавног комуналног предузећа „Лим“ и Бранислава Дивца, који се добровољно јавио да помогне. Крава је одвежена на хранилиште за дивље животиње Кашан на Јадовнику, којим управља Удружење грађана „Јадовник – оаза нектакнуте природе“. Аплеује се на све људе да до ујутру не пролазе шеталиштем, док Јавно комунално предузеће не изврши дезинфекцију тог простора.

Несносном смраду и призору мртве краве нимало пријатном у центру града, били смо изложени последњих неколико дана. Након извештавања Телевизије Форум, одмах је покренута процедура како би се крава уклонила. Али, испоставило се да процедура није лака, јер Јавном комуналном предузећу „Лим“ недостаје неопходна механизација, а и људство. Зато је у помоћ притекао Бранислав Дивац, дугогодишњи рафтер.

Сваки наш суграђанин би требало да се одазове када су овакве ствари у питању, а вода на неки начин јесте мој позив. Знам колико је ово сметало људима у Шарампову, из дана у дан то би све више смрдело. Да данас нисмо ово завршили, крава би се сутра већ распала делимично и не би могла да се извуче – каже Дивац.

Републички ветеринарски инспектор издао је Решење којим је наложио Општини Пријепоље да уклони краву. Након извлачења, утврђено је да су обе ушне маркице одсечене, што указује да је неко намерно бацио краву у Лим и прикрио трагове о власништву.

Апелујем на људе који држе стоку да се овим не баве. Овде је несношљив смрад. Овде има Удружење које има своје хранилиште на Кашану, могу да позову нас у Општини или њих, да нам се овакве ствари не дешавају убудуће – каже члан Општинског већа Зоран Деспотовић.

Акција извлачења краве из Лима трајала је око два ипо сата, због тога што више од сат времена багер Комуналног предузећа није могао да приђе од паркираних аутомобила на почетку шеталишта. Интервенисала је и Саобраћајна полиција, која je успела да дође до два власника паркираних аутомобила, док је једно возило остало паркирано и кад се акција завршила. 

Подели на мрежама

Повезани чланци