Успешна акција чишћења у Пријепољу

Успешна акција чишћења у Пријепољу

У заједничкој акцији грађана и грађанки Пријепоља уз подршку локалне самоуправе и Јавног комуналног предузећа “Лим“ очишћен је део обале Лима у Шарампову, спомен комплекс 4. децембар и спортски терени „Орси“. Акција је имала за циљ буђење грађанског активизма, јачање еколошке свести и чишћење отпада који нарушава не само изглед града већ и здравље људи.

Мотива за ову акцију, како кажу иницијатори, има и превише, довољно је само да се окренемо око себе и погледамо зарасле обале Лима, паркове и улице пуне смећа. Задовољни су одзивом и жељом људи који су им се придружили.

Добро је кренула акција, то је то. Очистићемо ово што смо за данас планирали. Биће замајац за неке друге акције, промениће доста, ево људи су ту, подржали су нас многи, тако да за следећу акцију очекујемо још већи број људи – сматра иницијатор акције Марко Клачар.

Да овај дан сам по себи можда неће променити ништа уколико ми не променимо своју еколошку свест и не унапредимо рад нашег комуналног предузећа мишљења је чланица Општинског већа Душка Бајић.

Лично сматрам да наш однос према заштити животне средине треба да буде одговорнији и свеснији јер само тако ми можемо заштити наше природне и културне ресурсе, али и здравље људи – каже Душка Бајић.

За учеснике и учеснице акције ово је прилика да утичемо на свест људи и подсећање на оно што је некада била редовна пракса. Акцији су се придружили и припадници полицијске управе Пријепоља, а осим делова Шарампова очишћено и смеће поред саобраћајнице у Грачаници на које је пре неколико дана указала екипа ТВ Форум. 

Изјаве учесника и учесница акције и више о акције у видео прилогу.

Подели на мрежама

Повезани чланци