Уведен брзи интернет у школе, али не и бржи превоз до школа   

Уведен брзи интернет у школе, али не и бржи превоз до школа  

У нову школску годину више од 3.800 школа у Србији, међу којима су и школе у Пријепољу,  ушло је са брзим интернетом, али не и са регулисаним превозом и реновираним мокрим чворовима. О плановима за решавање ових проблема било је речи и на конференцији за медије поводом завршетка пројекта „Повезане школе – Кораци ка будућности“, а у оквиру кога је Пријепоље посетила председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, са министарком просвете Славицом Ђукић Дејановић, министром информисања и телекомуникација Михаилом Јовановићем и сталним представником УНДП-а у Србији Јакупом Беришом.

Школски распуст није био довољан да се реше сви проблеми са којима се завршила претходна школска година, кажу из Владе Србије. Али, места за незадовољство ипак нема.

Спремни смо за почетак школске године, која ће одисати и једним новим сегментом рада. Доминираће не само онај образовни, него и васпитни део – каже министарка просвете Славица Ђукић Дејановић.

Председница Владе Србије Ана Брнабић каже да наредна школска година мора бити година која ће пре свега бити у знаку толеранције, емпатије и вредности изнад свега.

Проблем превоза ђака у Општини Пријепоље није нов, као ни обећања да се ради на томе. Превоз ђака у издвојеним одељењима бродаревског краја делимично би могао бити решен новим ценовником који ће се користити и за обрачунавање накнада за превоз ђака, које се исплаћују родитељима.

Оно што смо могли одмах да учинимо то је да се повећа цена карте на том потезу за 75 %. Родитељи ће имати олакшице што се тиче буџета. Није проблем само са школом у Бродареву,  ми смо општина која је разруђена, имамо доста истурених одељења, то нам је одавно проблем, али полако га решавамо – истиче председник Општине Пријепоље Драго Попадић.

Хоће ли брзо као брзи интернет доћи и до реновирања тоалета у школама, нарочито оним сеоским? Питања и одговоре дала је премијерка.

Што се тиче тога да ли све школе имају тоалете-имају. Да ли су сви тоалети добри и онакви какви наша деца заслужују и наставни кадар – не, нису. Подсетићу вас такође да када је премијер био господин Александар Вучић и када је рекао „Ниједна школа у Србији више не сме да има чучавац“, тада сте га звали премијером за чучавце. Тако да шта год да радимо ви некако пребаците тему на ову другу тему, па се онда играмо мачке и миша, уместо да кажемо „да, неке ствари су урађене, неће ће бити“. Једноставно, не можете да стигнете да све што није урађено за 60 година, да урадите за 10 – закључује премијeрка Брнабић.

Премијерка је напоменула да је до сада реновирано више од 200 школа у Централној Србији од пода до плафона, да се уводи нови стандард у реновирању, а то је да школе имају и базен.

Подели на мрежама

Повезани чланци