Друштво

,

Корона вирус

Ванредно стање због короне – У Пријепољу уобичајен темпо живота

Први дан након увођења ванредног стања у земљи због корона вируса, у Пријепољу се живот одвија на релативно уобичајен начин. Једино неуобичајено су редови испред апотека и банака, због предузетих мера превенције од корона вируса.

На улицама Пријепоља људи циркулишу уобичајеним ритмом. Чини се да се препоруке надлежних због корна вируса Пријепољци и Пријепољке не схватају озбиљно. И на пријепољској пијаци све функционише уобичајено, највећа потражња је за белим луком.

Испред банака и апотека приметни су редови због предузетих мера превенције. Наиме, препоручена удаљеност између људи је један метар, па се у ове објекте пушта по једна до две особе, док остали чекају испред.

У Oдлуци о увођењу ванредног стања се наводи да ванредно стање не значи да престаје рад у привреди, приватном и јавном сектору. Препоручује се послодавцима да процес рада организују тако да сви који то могу раде од куће. Ако рад од куће није могућ, процес рада треба организовати тако да се строго поштују све хигијенско-техничке мере за спречавање ширења заразе (ограничен број људи у просторији, коришћење заштитних маски и сл). Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић упозорила је на чињеницу да је грађанска дисциплина, када је реч о поштовању мера које су прописане у ванредном стању проглашеном због коронавируса, забрињавајућа, и најавила да ће Влада тим поводом данас усвојити додатне мере. Она је апеловала на грађане да слушају препоруке државе и стручњака за смањење ширења корона вируса и истакла да ће у супротном бити уведене драстичније мере, међу којима су и потпуна забрана слободе кретања и полицијски час.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *