ВИДЕО: СДП задовољан резултатима избора у Пријепољу -Победа Вучића наставак политичке и економске стабилности

ВИДЕО: СДП задовољан резултатима избора у Пријепољу -Победа Вучића наставак политичке и економске стабилности

Анализа изборних резултата и излазност у Пријепољу на председничке изборе биле су теме конференције коју је сазвао општински одбор Санџачке демократске партије. Задовољни смо како се гласало у општини Пријепоље, рекао је председник општинског одбора Санџачке демократске партије Есад Хоџић, јер су резултати показали да је кандидат Александар Вучић кога су они подржали однео убедљиву победу са 9500 гласова у Пријепољу, односно 65,61 одсто.

Политичка и економска стабилност и политичко партнерство централе странке са Српском напредном странком два су разлога због којих се СДП одлучио да на овим изборима пружи подршку Александру Вучићу.

Мањкавост ових избора је мала излазност у Пријепољу истиче Хоџић, тачније ,на председничке изборе у општини Пријепоље излазност је била 42,39 одсто што је за  последњих 10 година најслабија излазност. Разлоге слабе излазности Хоџић види у томе што је време пољопривредних радова, али и у нереалном бирачком списку у Пријепољу.

Хоџић је истакао да је СДП у предизборним активностима успео да на терену обезбеди 2300 сигурних гласова, али уз одређене потешкоће.

Хоџић је задовољан сарадњом пре и на сами дан избора са општинским СНС-ом. Да ли је то увертира за добру сарадњу убудуће, односно, да ли ће доћи до прекомпоновања власти? “Ми смо свесни своје снаге и способности“, истиче Хоџић, али је и централа Српске напредне странке свесна да неучешће СДП-а у власти штети њој самој, додао је он.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *