Друштво

Власник најлепше баште Слобо Голубовић: Не може се направити никакав успех ако нешто не волите да радите

Победник 12. акције „За цветне оазе Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја“ према гласовима публике је Слобо Голубовић са Златара. Посетили смо власника овогодишње најлепше баште и још једном потврдили да љубав и труд који се улажу у гајење цвећа, за резултат дају прелеп цветни кутак и уживање у погледу сваког ко се ту задеси.

Башту Слоба Голубовића на Фејзбук страници „За цветне оазе Пријепоља, Нове Вароши и Прибоја“ лајковало је 2387 људи, где је један лајк престављао један глас. Слобо је пореклом из Пријепоља, из којег се одселио осамдесетих година због успешне џудо каријере. Љубав према џудоу и цвећу ишла је упоредо, па је и док је живео у већим градовима попут Београда и Крагујевца, увек гајио цвеће. Пре три године купио је кућу на Златару, где је себи направио већи простор да искаже све оно што је увек желео.

Трудили смо се да из било којег угла да се погледа да то има неку своју лепоту и да се поглед мора задржати било где да се окрене глава. Овде је огроман простор, има још да се ради, да би могло још више да се ужива. Ми ово превасходно волимо и из тога се превасходно рађа квалитет, јер не може се направити никакав успех ако нешто не волите да радите – каже власник најлепше овогодишње баште Слобо Голубовић.

Подршку у уређењу баште пружа му инжењер хортикултуре Мирсад Садиковић Зец. Овај тандем показао се као добар, а имају у плану да са још креативних садржаја обогате башту.

Он воли ово, ништа му не представља проблем шта год му ја предложим, колико год да кошта. Ово сезонско цвеће што смо посадили, сутра већ може да буде слана и да га нема. Али добро, посадићемо луковицу за пролеће, уредићемо и ограду.. биће углавном нешто врхунски – истиче инжењер хортикултуре Мирсад Садиковић Зец.

О сарадњи са Зецом Слобо додаје:

Ја сам мало више путовао, доста сам ствари видео, а и Зец ми је помогао са његовим идејама. На крају кад се доноси нека одлука, ја то препустим њему, он је тај који одлучује.

Много је туриста који сврате у Слобово двориште да направе неку добру фотографију, што је за туристичку понуду Златара веома важно.

Нама је посебно задовољство што је ове године Златар добитнк награде за најбољу башту и надам се да ће у наредном периоду сви који буду пролазили поред ове куће и дворишта следити пример добре праксе и тако нешто урадити код себе. Ми ћемо се заиста потрудити да Златар у неком наредном периоду буде једна прелепа башта и да ће сви они који дођу на Златар уживати у овом предивном призору – каже директор Туристичке организације „Златар“Бранко Пуцаревић.

Акцију избора најлепше уређене баште Форум жена Пријепоља и Телевизија Форум, уз помоћ пријатеља акције, спроводе већ дванесту годину за редом. Овогодишњи победник награђен је уметничком сликом академске сликарке Иване Ковалчик, коју му је уручила директорка Телевизије Форум Милева Малешић у Слобовом дворишту, јер није било могуће безбедно организовати свечано проглашење победника и уручење награда, које је сваке године традиционално одржавано, због епидемиолошке ситуације са корона вирусом. У овогодишњој акцији за избор најлепше баште такмичило се 14 власника и власница башти из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *