Вода из бродаревског водовода, након више од две седмице, исправна за пиће.

Вода из бродаревског водовода, након више од две седмице, исправна за пиће.

Решењем санитарног инспектора потврђена је хигијенска исправност воде из постројења за прераду воде „Росуље“, коју Бродаревци и Бродаревке, више од две седмице, нису могли да користе за пиће због мутноће изнад дозвољеног нивоа.

Узорци воде из постројења за прераду „Росуље“ задовољавају све критеријуме хигијенски исправне воде за пиће, каже се у решењу које је донела санитарна инспекција Министарства здравља Републике Србије.

Да подсетимо, до замућења је дошло у ноћи између 7. и 8. фебруара, када се вода са изворишта “Мрчковачке реке“ и  изворишта „Режевице“  нагло замутила и достигла концентрацију мутноће такву да постројење за прераду воде за пиће „Росуље“ није било у могућности да пречисти сирову воду, која би задовољавала услове према Правилнику о хигијенској исправности. Због тога се вода није могла користити за пиће и спремање хране, већ само за санитарно хигијенске потребе, док су се мештани и мештанке Бродарева пијаћом водом снабдевали из цистерни које је обезбедило Јавно комунално предузеће „Лим“.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *