Вртић „Маслачак“ освојио треће место на конкурсу „Моја околина, моја будућност“

Вртић „Маслачак“ освојио треће место на конкурсу „Моја околина, моја будућност“

Вртић „Маслачак“ у Коловрату Предшколске установе „Миша Цвијовић“ освојио је треће место на конкурсу „Моја околина, моја будућност“ који је у новембру прошле године расписала компанија „Мастерпласт Србија“. Захваљујући раду и труду деце и васпитачица две предшколске групе, као и подршци свих који су гласали на фејсбук профилу, овај вртић је добио награду од 200 хиљада динара коју ће уложити у реконструкцију делова објекта у Коловрату.

Заједнички рад деце из предшколских група вртића „Маслачак“ у Коловрату добио је највише гласова на фејсбук страници конкурса на ком је учествовало више од 70 предшколских установа из Србије, а који је за циљ имао развијање еколошке свести код деце од најранијег узраста.

Крајем новембра наша установа је добила обавештење од Министартва просвете да у сарадњи са компанијом „Мастерпласт“ из Суботице расписује конкурс на тему „Моја околина, моја будућност“.С обзиром да је у то време у објекту „Маслачак“ у току била реализација пројеката „Дете – заштитник планете“ и „Чудесна шума“ ми смо одлучили да саставимо радове деце у један групни рад и пријавимо се на овај конкурс. Ми смо конкурисали за треће место за које су одлучивали гласови преко фејсбук странице. Овим путем се захваљујемо прво нашој деци, свим родитељима, запосленима, нашим суграђанима и медијима који су гласали и помогли нам да освојимо награду на овом конкурсу – каже васпитачица Беатриса Мехонић.  

Кроз пројекте које су са својим васпитачицама реализовали у вртићу, научили су важне лекције, које би и ми старији требало да усвојимо и шаљу нам важну поруку како да сачувамо своју околину и планету.

Вредну донацију, вртић ће искористити да обнови неки од делова објекта на Коловрату, а важније од тога је што награда представља сатисфакцију за труд и рад који су уложили и деца и васпитачице.

Подели на мрежама

Повезани чланци