За четири дана у Пријепољу вакцинисано око 500 држављана Босне и Херцеговине

За четири дана у Пријепољу вакцинисано око 500 држављана Босне и Херцеговине

Од четвртка до недеље у вакциналним пунктовима на територији Златиборског округа имунизовано је 2.810 држављана и држављанки Босне и Херцеговине. Највише њих вакцину је примило у Прибоју, чак 1.575 лица, док је у пријепољском Дому здравља вакцинисано 489 особа. Највеће интересовање било је у данима викенда.

Испред ординације за преглед и вакцинацију и данас као и претходних неколико дана нешто је више пацијената и пацијенткиња, јер је међу њима и један број држављана Босне и Херцеговине, који су одлучили да вакцину приме у пријепољском Дому здравља.

Кажу да су, упркос чињеници да морају да пређу велики број километара, срећни што у Србији могу да добију вакцину и заштите своје здравље, пошто би на своју дозу у Босни и Херцеговини морали још дуго да чекају. Додају да су изненађени ефикасношћу медицинских сестара и лекара пријепољског дома здравља, због чега не долази до стварања великих гужви.

Због повећаног броја пацијената минулог викенда се радило у две смене.

Вршилац дужности директора Дома здравља у Пријепољу др Сеад Поровић каже да имају довољно лекара и сестара који раде на имунизацији, између осталог и захваљујући подршци Опште болнице. Истакао је да има довољно вакцина сва четири произвођача и позвао на стрпљење.

Координаторка за имунизацију др Аниса Ровчанин потврђује да вакцинација протиче добро, као и да нису забележене озбиљније реакције осим бола у руци, црвенила и отока и благо повишене температуре, што су нормалне пропратне реакције на вакцину које не би требало да нас брину.

Уколико до оваквих реакција дође, докторка Ровчанин саветује узимање парацетамола и мировање. Каже да се приликом прегледа пацијенти највише интересују коју вакцину да одаберу.

И у наредном периоду вакцинални пункт у Дому здравља у Пријепољу примаће држављане Босне и Херцеговине у периоду од 8 до 19 часова, а вакцинација је могућа и у здравственој станици у Бродареву, у периоду од 8 до 14 часова.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци