За набавку приплодних грла више од шест милиона динара

За набавку приплодних грла више од шест милиона динара

Општина Пријепоље расписала је јавни позив за набавку приплодних грла стоке и за подстицаје определила 6 милиона 400 хиљада из буџета намењеног за политике пољопривреде и руралног развоја.  Конкурс је отворен до 5. септембра.

Подстицаји се могу искористити за набавку јуница сименталске расе узраста од 12 до 24 месеца, оваца и коза узраста од шест до девет месеци и јагњади и јаради старости од три до шест месеци. Бесповратна средства се додељују у максималном износу од 70 % трошкова инвестиције, односно 80 % ако је добављач у ПДВ систему.

Максимална цена по купљеном грлу за двиске износи 22.000 динара, за јагњад и јарад 20.000, док за куповину јунице, финансираће се трошкови у висини од 200.000 динара. Један корисник може да оствари највише 300.000 динара  подстицаја. 

Право на подстицаје остварују носиоци породичних пољопривредних газдинстава која су уписана у Регистар и у активном статусу и који живе и производе у Пријепољу. Даљи услови су да у Регистру имају пријављен сточни фонд од најмање 10 приплодних грла оваца или коза, односно три грла крава и јуница на крају инвестиције. Затим, да је грло купљено у текућој години до затварања конкурса, да је животиња обележена и регистрована, као и да власник и добављач нису повезана лица. Купљено грло јуница не може потицати са газдинства регистрованог на територији Пријепоља, а власник је дужан да набављена грла двиски, јагњади и јаради гаји најмање три, а јуница пет година.

Конкурс је отворен до 5. септембра, а подстицаји се додељују до утрошка опредељених средстава по редоследу пријављивања. Пријаве се предају на писарници или поштом на адресу општинске управе Пријепоља. Детаљи конкурса и пријавни обрасци могу се наћи на општинском сајту. 

Подели на мрежама

Повезани чланци