За отуђење пет парцела у индустријској зони Коловрат понуђено 15 милиона 250 хиљада динара

За отуђење пет парцела у индустријској зони Коловрат понуђено 15 милиона 250 хиљада динара

Грађевинско земљиште у јавној својини општине Пријепоље, катастарску парцелу број 567/2 површине 346 метара квадратних, отуђила је грађевинска фирма „Еурохоризонт“ доо из Пријепоља, по цени од близу милион 47 хиљада динара. Директор фирме је Хитко Башовић.

Исте површине је и катастратска парцела број 567/4,  а отуђила ју је фирма „Протект поинт“ из Пријепоља власнице Миле Крповић за нешто више од милион 46 и по хиљада динара.

Највећу катастратску парцелу површине 1905 квадратних метара број 566/2 отуђио је Милан Баковић из Пријепоља за нешто мање од 5 милиона 700 хиљада динара.

Катастарску парцелу број 563/1 површине 1855 квадратних метара, за нешто више од 5 милиона 570 и по хиљада динара, отуђило је предузеће „Хрта“ доо из Пријепоља, које се бави продајом опреме за грејање. Директор фирме је Ален Башовић.

Жана Гарабиновић из Пријепоља отуђила је катастарску парцелу број 563/3 површине 525 метара квадратних за милион 890 хиљада динара.

Почетна цена за отуђивање пацела износила је 2.981,66 динара по метру квадратном. Парцеле су отуђене по тржишној вредности, према достављеној процени пријепољске филијале Пореске управе Министарства финансија Републике Србије.

Индустријске зоне већ користе инвеститори који су добили парцеле у закуп на временски период од 50 година, уз обавезу запошљавања и одржавања одређеног броја радника у периоду од три године. Реализација пројекта „Пословна зона Коловрат“ започета је 2012. Године, а партенерски су га спровели општина Пријепоље, Јавно комунално предузеће „Лим“ и Регионална развојна агенција Златибор. Укупна вредност пројекта била је око 640 хиљада евра, од чега је више од 465 хиљада донирала Европска унија.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *