За реконструкцију фискултурне сале у Економско-трговинској школи у Пријепољу 94.000 евра од Европског прогреса

За реконструкцију фискултурне сале у Економско-трговинској школи у Пријепољу 94.000 евра од Европског прогреса

Фискултурна сала у Економско-трговинској школи у Пријепољу престала је да служи својој сврси пре више од 30 година. Доказ да су се у њој некад давно одржавале спортске активности јесу кошаркашка табла, као и калорифери из 50-их година прошлог века, а временом је прерасла у оставу и место за одлагање непотребних ствари и из других установа. Након вишегодишњих покушаја, ове године средства за реконструкцију су обезбеђена.

Erko Duran
Ермедин Дуран, директор Економско-трговинске школе

„Добили смо донацију од Прогреса захваљујући удруженом раду тима за економски развој општине Пријепоље и у прошлом и садашњем сазиву, озбиљном раду, апликацијама, јер није била само једна, а овогодишња је прошла, на нашу радост“ – каже Ермедин Дуран, директор Економско-трговинске школе и додаје да је то на радост деце и спортских клубова и целог града.

Није само да ће наши ученици имати наставу физичког образовања у дворишту своје школе, него ће користити и Техничкој школи, за мале спортове, клубове…Омогућиће растерећење градске дворане и највише ће допринети развоју спорта и безбедности ученика“ – наглашава наш саговорник који каже да је прва транша средстава већ пренета.

Пројектом је предвиђена потпуна реконструкција сале од 250 квадратних метара. Директор школе каже да ће бити замењена столарија, браварија, комплет инсталације, а биће санирани плафон и под.

sala Ekonomska2Када ће реконструкција почети и колико ће трајати, зависи од законских процедура које се морају испоштовати, али директор је оптимиста.

„Сигуран сам да ће то бити у најбржем року, најквалитетније урађено и надам се, а није ни журба јер кад смо већ чекали, нека наредна школска година почне са тим новим рухом где ћемо сви заједно прославити, ја ћу бити пресрећан“ – закључује директор Дуран.

Са реконструисаном спортском салом  на добитку ће бити не само ученици и ученице школе са највећим бројем ђака међу средњошколским установама у нашој општини, већ ће користити и спортистима и свим грађанима и грађанкама Пријепоља.

Подели на мрежама

Повезани чланци