За судске казне и пенале још 20 милиона динара из буџетске резерве

За судске казне и пенале још 20 милиона динара из буџетске резерве

За уторак, 19. новембар заказана је 26. седница СО Пријепоље. Међу 12 предложених тачака дневног реда је и извештај о планираним и оствареним приходима и расходима буџета општине Пријепоље за првих девет месеци ове године. Извештај обухвата и преглед коришћења средстава из текуће буџетске резерве.

Планирана средства из текуће буџетске резерве у 2019. години износе 48 милиона динара,  а за првих девет месеци потрошено је 35 милиона 285 хиљада динара, односно 73,5 одсто средстава.
Према припремљеном извештају, у периоду јануар – септембар 2019. године највише новца из текуће буџетске резерве потрошено је за новчане казне и пенале по решењу судова- укупно 20 милиона динара. Новчане казне последица су тужби по основу експропријација и уједа паса луталица. Подсећамо, да је првим ребалансом буџета ове године износ за новчане казне и пенале повећан је за 40 милиона, односно са 65 милиона износ је повећан на 105 милиона динара.
Из буџетске резерве трошило се и за попрваку путева – 4 милиона 266 хиљада динара, 3 милиона за измену пројектно техничке документацикје за спортску салу у Коловрату и нешто више од 2 и по милиона за ванредне ситуације.
Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

0 Comment

  • Timothy , 24/11/2019 @ 00:04

    Inace budzetom za 2018. godinu osnovnim sudovima je predvideno za kazne i penale 474,6 miliona dinara, privrednim sudovima 76 miliona, a prekrsajnim 94 miliona dinara, a s obzirom da su dodatna sredstva obezbedena iz rezervi, moze se zakljuciti da su sudovi vec potrosili svoje budzete namenjene za kazne. Ovi brojevi ukazuju na to da neefikasnost sudstva ne samo da ne uspeva da pruzi pravdu gradanima, vec i da to jos moraju da placaju poreski obveznici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *