Забрана кретања до 17 сати скратила радно време шалтера у Пријепољу

Забрана кретања до 17 сати скратила радно време шалтера у Пријепољу

Влада Србије је током викенда донела нове мере у циљу спречавања ширења вируса COVID-19. Између осталог забрана кретања за све грађане и грађанке проширена је и сада траје од 17 сати до 5 ујутру. То је довело до скраћења радног времена појединих шалтера за плаћање рачуна.

Када су у питању поште у пријепољској општини, главна Пошта у граду биће отворена радним данима од 9 до 14 часова, а суботом од 10 до 14 часова. Поште у Бродареву и Коловрату такође ће радити од 9 до 14 часова радним данима и од 10 до 12 часова суботом. Обавештење о свим променама радних времена  истакнуто је на улазним вратима поште. Такође, Поште Србије су обавестиле грађане да се у шалтер салама ограничава број корисника на број активних шалтера, као и да грађани и грађанке држе одстојање од најмање једног метра. У случају гужве, грађани и грађанке би требало да сачекају на отвореном, придржавајући се препоручене удаљености. У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања, Јавно предузеће „Пошта Србије”, од 21. марта, привремено је обуставило обављање Пост-експрес услуга, док је од 20.марта обустављена услуга Кеш-експрес.

И Електродистрибуција у Пријепољу прилагодила је радно време новонасталој ситуацији. Шалтери на којима грађани и грађанке могу платити рачуне отворени су сваког радног дана од 7 до 12 сати. У истом периоду радиће и суботом, када ће бити отворен само један шалтер. Како су нам рекли из предузећа „Електродистрибуција Ужице“ стриктно се поштује правило да у објекту може бити онолико људи  колико је и шалтера.

Редуковано радно време има и Јавно комунално предузеће „Лим“. За плаћање услуга доступан је један шалтер који ради од 7 до 15 сати, а наплата дуговања за оне категорије особа чије је кретање забрањено одлаже се до окончања ванредног стања. Из овог предузећа напомињу да су у последња два дана продужили испоруку топлотне енергије до 22 сата. Разлог су нешто ниже температуре, али и препорука Владе Србије да се греје дуже, због тога што велики број грађана и грађанки проводе време у самоизолацији у својим становима, као меру заштите од коронавируса.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци