Забрањене посете пацијентима у Општој болници Пријепоље

Забрањене посете пацијентима у Општој болници Пријепоље

Од 27. јануара строго су забрањене посете пацијентима у Општој болници у Пријепољу. Забрана посета ступила је на снагу како би се спречило ширење респираторних инфекција јер је број пацијената који се јављају Домовима здравља са овим симптомима на територији Златиборског округа три пута већи него претходне седмице.

Забрана је уведена по препоруци Завода за јавно здравље из Ужица због тренутне епидемиолошке ситуације и повећаног броја оболелих  од респираторних инфекција на територији Златиборског округа. Како нам је рекла епидемиолошкиња из Завода за јавно здравље из Ужица докторка Марија Баралић број пацијената са овим симптомима, који се на територији Златиборског округа јавља у своје  Домове здравља, је у порасту и прати се на недељном нивоу.

У периоду од 13. до 19. јануара својим изабраним лекарима јавило се 260 пацијената оболелих од респираторних  инфекција, док је тај број у протеклој седмици порастао на 840, што је три пута више. Највећи број оболелих је старосне доби од 5 до 14 година.  То је и био разлог за предузимање мере забране посете пацијентима у свим болницама на територији Златиборског округа, каже докторка Баралић.

Посете пацијентима биће забрањеене до побољшања епидемиолошке ситуације. Осим у Пријепољу посете су забрањене и у Општим болницама у Ужицу и Прибоју.

Подели на мрежама

Повезани чланци